Ziek van verliefdheid?

Ben je wel eens zwaar verliefd geweest? Dan weet je hoe heerlijk, maar ook hoe zenuwslopend dit is. Je denkt continu aan hem of haar en het voelt alsof je helemaal bezeten bent van die ene persoon.

Je bent verliefd als je naar die ene persoon verlangd. Als je echt bij hem of haar wilt zijn. Als je aan je nieuwe liefde denkt dan voel je alleen maar intense gevoelens. Je denkt dan de hele dag alleen maar aan hem of haar. Je ziet dan echt alleen maar de positieve punten van die persoon en kunt je haast niet voorstellen dat hij of zij ook negatieve punten heeft.

Symptomen verliefdheid
Als je verliefd bent dan heeft dit een enorme aanslag op je lichaam en geest. Dit zijn de symptomen waaraan je kunt merken dat iemand het zwaar te pakken heeft:

-Een versnelde hartslag
-Problemen met concentreren
-Vaker blozen
-Geen zin in eten
-Transpireren
-Vermoeid
-Slechter slapen
-Obsessief gedrag
-Huilbuien
-Gevoelens van euforie en/of depressiviteit

Ben je ook verliefd?
Heb je ook ‘last’ van een van deze of meerdere symptomen? Dan kan het dus zijn dat je tot over je oren verliefd bent. Verliefdheid lijkt op een ziekte. Meestal is het heerlijk, maar het kan ook pijn doen. Je voelt je euforisch, maar soms ook depressief. Aangezien verliefdheid best een aanslag op je lichaam is, kan je dit niet lang volhouden. De meeste mensen zijn dan ook tussen een half jaar tot twee jaar verliefd. Daarna gaat de verliefdheid weer over in houden van. Het kan ook zijn dat de relatie dan strand, omdat je erachter komt dat het toch niet klikt met je liefde.

34 reacties

Naar het reactie formulier

  • Sharita on 28/02/2014 at 10:40 am

  Zo, mijn beste vriendin vertoont echt ziekelijk gedrag af en toe vanwege haar verliefdheid.
  Ze moet haar crush echt om de twee uur even spreken via whatsapp, soort van check eigenlijk wat hij aan het doen is. Als hij dan niet snel reageert, een uurtje later bijv. Dan kan ze zomaar in huilen uitbarsten, omdat ze denkt dat hij haar bedriegt.

  Wat moet ik hier nou mee? Moet ik er wat van zeggen? Dit is niet echt normaal en gezond meer vind ik.

  • Deborah on 01/03/2014 at 10:20 am

  Toen ik mijn vriend tegenkwam was ik echt helemaal ziek van verliefdheid. Kon niet meer eten, dacht de hele dag aan hem en het voelde echt alsof ik op een andere planeet was. Het was best vermoeiend eigenlijk, maar ook heerlijk.

  • Jantien on 01/03/2014 at 10:22 am

  ik ben ook wel eens zwaar verliefd geweest op een man. Ik kon echt niets meer, was misselijk en dacht alleen maar aan hem. Toen de verliefdheid over ging, kwam ik erachter dat hij eigenlijk helemaal niet zo leuk was.

  • Eef on 01/03/2014 at 10:26 am

  Op mijn vriend was ik in het begin heel erg verliefd. Ik kon niet meer eten, was misselijk, dacht alleen maar aan hem…Het was eigenlijk erg vermoeiend. Eigenlijk ben ik blij dat ik nu minder verliefd ben en me ook weer kan concentreren op andere dingen.

  • Nina on 05/03/2014 at 10:30 am

  Mijn huisgenoot is ook obsessief wanneer ze een vriendje heeft. Ik zie er zo heel de week niet, want dan slaapt en eet ze bij hem. Ik vind het moeilijk om nog moeite in onze vriendschap te steken als ze mij zo laat vallen als er een man in beeld komt. Herkennen jullie dit?

  • Laurien on 07/03/2014 at 8:31 am

  Sinds ik smoorverliefd ben op een jongen, ben ik echt al 3 kg afgevallen. Ik kan gewoon haast niet meer eten en zeker niet als hij in de buurt is. Hoe los ik dit op? Het is namelijk niet echt dat ik het nodig heb.

  • Twan on 21/03/2014 at 9:16 am

  Ik heb it echt nog nooit gehad, maar ik kan gewoon echt niet meer slapen gewoon, omdat ik een meisjes zo leuk vind! Ze zit bij mij in de klas, dus ik zie haar echt elke dag. Maar volgens mij ga ik er steeds lelijker uitzien met die wallen. Wie heeft tips?

  • Maartje on 28/03/2014 at 9:24 am

  Ik ben echt zo verliefd. Ik zit heel de dag te whatsappen en ik kijk echt om het half uur of hij online is of of hij al heeft gereageerd. Zijn profielfoto op whatsapp heb ik ook aan een keer via een app aan die van mij geshopt, we zijn echt een leuk stel denk ik, maar we hebben nog geen relatie.

  • Josje on 10/04/2014 at 8:16 am

  Ik vind het heerlijk om verliefd te zijn! Dat is toch gewoon lekker zeg, dat je gewoon elke dag vrolijk bent. Het is wel wat minder soms om die persoon te zien, omdat je echt zenuwachtig wordt dan haha, maar dat is ook wel weer grappig.

  • Jelmar on 24/04/2014 at 8:45 am

  Ik vind het soms echt verschrikkelijk om verliefd te zijn, dat gebloos steeds als zij tegen mij praat. Dan wordt mijn hoofd gelijk knalrood, wat doe je daar nou tegen?

  • Rens on 15/05/2014 at 8:40 am

  Hier heb ik echt last van:
  -Vaker blozen
  -Geen zin in eten
  -Transpireren
  -Vermoeid
  -Slechter slapen
  -Obsessief gedrag

  Wat moet ik er tegen doen?

  • suus on 22/05/2014 at 8:36 am

  je kan beter gewoon nooit verliefd worden, al die ellende die het met zich meebrengt.

  • enitrebla on 02/06/2014 at 5:27 pm

  ik ben sinds zaterdag 5 april dit jaar (2014) heel erg verliefd, en ik vertoon ook echt alle beschreven symptomen.
  Het is alleen niet meer wederzijds bij hem, en daarom wil ik er eigenlijk vanaf.
  En ik denk dat het wel aardig aan het lukken is, want ik heb hem al een paar weken niet meer gezien.
  Maar krijg nog wel de kriebels als hij me weer aanspreekt op facebook in een chatberichtje, en ik ben bang, dat als ik hem weer onder ogen kom, dat ik dan weer zo hup, alles vertoon wat op verliefdheid lijkt.

  De laatste keer dat ik hem zag, had ik hartkloppingen, voelde ik zelfs me hart in me maag en keel kloppen, zweette ik me een ongeluk, ik stond te trillen op mn benen, ik kon ook eerlijk gezegt niet echt meer op mn benen staan, zo erg stond ik te trillen op die dingen, de hele tijd, had een kop als een tomaat, kon geen serieus woord er uit brengen, was extréém lacherig en was ook veel drukker als dat ik normaal zou zijn, en aan het einde van de middag, nadat hij uit zicht verdween, slaakte ik een zucht van verlichting.
  En dan beweren sommige mensen dat er geen sprake is van verliefdheid?!

  Zoals ik al zei, ik heb m al een paar weken niet meer gezien, en ik hoop dat mn verliefdheid dan langzaam verdwijnt op die manier, maja…

  • enitrebla on 02/06/2014 at 5:32 pm

  contact met die persoon zo veel mogelijk vermeiden, en proberen die persoon waar je verliefd op bent te haten, gewoon een slechte eigenschap zoeken van de persoon waar je verliefd op bent, of een eigenschap die je niet aantrekt ofzo, en dat in je hoofd versterken en groter maken.

  Alhoewel ik geen recht van spreken heb, want de man waar ik nog steeds sinds 5 april dit jaar verliefd op ben, heeft ook vele slechte eigenschappen, en ben er nog stééds verliefd op.

  Maar t scheelt wel dat ik al langere tijd bijna tot geen contact meer heb met die man, en merk wel dat t aan het verminderen is, gelukkig.

  • xxx on 05/06/2014 at 8:11 am

  Ik kan me gewoon niet concentreren, want mijn vlam zit bij mij in de klas. Wat doe ik hieraan?

  • x24xx on 12/06/2014 at 7:52 am

  Ik begin echt als een gek te transpireren als mijn crush voorbij komt, hoe gênant wil je het hebben? Dan zie ik er leuk uit en dan glim ik ineens als een bowlingbal. Echt niet leuk die hormonen!

  • bianti on 10/07/2014 at 12:39 pm

  Ik heb het eerder andersom, als ik verliefd ben heb ik nergens last van maar als het uit is met iemand dan krijg ik eerder deze symptomen

  • suus on 17/07/2014 at 8:24 am

  Zo vooral slecht slapen herken ik, dan ben je alleen maar aan diegene aan het denken en lig je maar te malen over wat jullie gaan doen enzo.

  • Emiel on 16/09/2014 at 9:52 am

  Verliefd zijn is fantastisch, ik heb het maar 2 keer in mijn leven meegemaakt. Nu gelukkig al 40 jaar gelukkig met mijn vrouw, maar van verliefdheid kun je niet meer spreken hoor.

  • Anthonie on 16/09/2014 at 9:54 am

  Verliefdzijn is leuk als je ook iemand hebt die verliefd is op jou… anders is het depressief

  • Nina on 16/09/2014 at 9:54 am

  Spreek hem aan!

  • Lisa on 16/09/2014 at 9:58 am

  wahah ik had hier geen last van hoor toen ik verliefd was. Wat overdreven

  • Meike on 24/09/2014 at 1:59 pm

  Mijn kleine broertje is verliefd, hij krijgt geen hap meer door zijn keel. Echt heel schattig, ik wilde dat ik weer eens verliefd was.

  • Vivian on 30/09/2014 at 2:29 pm

  Mijn vriendin was obsessief bezig toen we net verliefd waren. Ze stuurde me constant berichtjes, ze was erg bezig met mij en mij vrienden en het hield maar niet op. Gelukkig ging het beter toen we erover gepraat hebben.

  • Quinten on 30/09/2014 at 2:35 pm

  Ik ben niet zo snel verliefd, maar als ik het ben dan ben ik tot over mijn oren verliefd. Ik ben helemaal weg van die persoon en kan er in opgaan. Ik denk dat het een mooi iets is waar je van moet genieten.

  • Pim on 15/10/2014 at 1:21 pm

  Ik begrijp dit artikel niet helemaal hoor.. depressief en slecht slapen tijdens verliefdheid? Mijn ervaring met verliefd zijn is juist erg positief. Ik voel me blij en vrolijk, ik heb bergen energie en heb het gevoel dat ik de hele wereld aan kan. Ben ik de enige die dit gevoel kent?

  • Caroline on 15/10/2014 at 1:24 pm

  Ik heb mezelf in een lastige situatie gewerkt, ik ben namelijk verliefd geworden op mijn directe collega. Hij is zo leuk! En nu is het zo dat hij mij ook wel ziet zitten. We hebben laatst onze eerste date gehad en het was fantastisch. Ik kan me nu alleen erg moeilijk concentreren op werk, en ik heb al een waarschuwing gekregen.

  • Anoes on 15/10/2014 at 2:58 pm

  Ik ben nog nooit ziek van verliefdheid geweest. Ligt dat aan mij als persoon of ligt dat aan het feit dat ik de ware nog niet ben tegengekomen?

  • Ashley on 22/10/2014 at 11:36 am

  Ik heb een vriendin die vaak kortdurende relaties heeft. Als ze een nieuwe vriend heeft is ze obsessief met hem bezig, ze ziet hem elke dag en ze vergeet alles en iedereen om haar heen. Zo laat ze mij vallen als een baksteen en als het weer eens uit is belt ze me huilend op. Ik probeer haar dan weer te troosten, maar het is erg lastig aardig te blijven als ze me zo hard laat vallen elke keer. Hoe kan ik het beste hiermee omgaan?

  • Lianne on 22/10/2014 at 11:41 am

  Als ik verliefd ben blijf ik altijd erg rustig. Ik weet precies wat ik wil en ik zal niet zo snel ziek van verliefdheid worden, eerder ziek van liefdesverdriet. Dat zorgt voor veel stress bij mij, ik krijg geen hap door mijn keel en ben constant misselijk.

  • Lieke on 22/10/2014 at 11:45 am

  Ik ben verliefd en ik merk dat ik er de hele dag mee bezig ben. Alles wat ik doe relateer ik aan mij geliefde. Wat zal ik vanavond gaan koken; Dan denk ik wat zal Martijn lekker vinden om te eten vanavond. Als ik ga sporten denk ik; Ik ga voor Martijn hard mijn best doen, zodat ik er goed uit ga zien. Vinden jullie dit normaal? Of kan dit gezien worden als obsessief gedrag?

  • Simone on 12/11/2014 at 3:43 pm

  Ik ben al een paar weken verliefd op een jongen die ik elke ochtend zie op het station. Sinds de eerste ontmoeting had ik ontzettend veel last van huilbuilen, slaap ik slecht, eet ik haast niks en kan ik me nergens lang op concentreren. Zou ik echt ziek zijn van verliefdheid…?

  • Siem_ on 26/11/2014 at 9:26 am

  Ik leef helemaal op als ik verliefd ben, ik wordt erg actief en vrolijk!

  • Veerle on 26/11/2014 at 9:28 am

  Volgens mij klopt dit artikel niet helemaal, verliefd zijn lijkt hier een verschrikkelijke ervaring. Bijna gelijk als angsten en vrees (hartklopping, zweten). Dit klinkt als iets wat veel energie kost in plaats van dat het energie geeft. Verliefd zijn is iets leuks hoor!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.