Wat niet doen op een date?

Daten is een kunst zeggen velen. Correct, want daten gaat niet altijd zoals je het zelf gepland heb
Echter wanneer het daten keer op keer fout loopt enje nadien geen enkele reactie meer krijgt, m
er toch iets fout zijn met je datingskills. Ondervermeld artikel somt enkele van de meest gemaak
datingfouten op.

1. Te laat aankomenop je eerste date. Op tijd komen zegt iets over jepersoonlijkheid. Ben je ee
stipt en correct persoon? Dan zal je er alles aan willen doen om tijdig op je date zijn. Ben je iets l
van mentaliteit? Dat vind je vast dat die vijf minuutjes te laat weinig uit maken. Toch. Het te laat
komen op een date wordt voor velen als not done beschouwd. Onmiddellijk weet je date ook of
met jou andere afspraken kan maken.

2. Wordt niet meteen te familiair. Zoenen of seks op een eerste date is geen aanrader. Zeker nie
wanneer jij pogingen doet, maar er langs de andere kant weinig reactie komt. Een eerste date, e
ook de eerste weken erna, dienen om elkaar beter teleren kennen en af te tasten. Wanneer je
meteen te familiair wordt, schrik je mogelijke partners af. Plan dus alles op zijn tijd.

3. Maak van je date geen verhoor. Een natuurlijke interesse in de persoon voor je hebben is goe
Probeer echter niet te overdrijven. Vragen als “Watvoor job doe je? Heb je broers of zussen? Ho
je sociaal leven? Van welke muziekgroep ben je fan?” kunnen, maar maak er geen verhoor van. Z
dat het contact steeds tweezijdig blijft en het gesprek interessant voor beide gesprekspartners.

23 reacties

Naar het reactie formulier

  • Debralee on 09/02/2013 at 6:23 pm

  Ik heb één keer een date gehad met een man die een soort interview afnam. Het leek net een kruisverhoor. Hij vuurde allemaal vragen op me af, als wat doe je? wat zijn je hobby’s? Vind je je werk leuk? Hoe heten je ouders en broers? enz. Het gesprek verliep niet echt spontaan. Een hele vragenlijst opsommen moet je dus niet doen op een date.

  • Sjaak on 12/02/2013 at 9:06 pm

  Ik had laatst een date met een gozer die heel de tijd met zijn gsm zat, te chatten op fb etc–
  Onbeschoft vond ik het ook telkens als we in een gesprek zaten, ging zijn telefoon weer en meneer kon ook zijn ogen er niet vanaf houden, ik dacht die spoort niet wat is nou belangrijker op dit moment nou je weet het al het is dus niks geworden.

  • celal on 04/03/2013 at 8:35 pm

  Ik had laatst een date met een aantrekkelijke dame, maar na een half uur begon het toch een beetje saai te worden er vielen vervelende stiltes en ze stonk uit haar mond, na een uur waren we klaar en zijn er mee opgehouden, er was geen klik.

  • Debby on 08/03/2013 at 8:33 pm

  Ik had laatst een date zat in een restaurant en simon mijn date ging uitgebreid zijn tanden zitten flossen aan tafel?? ik dacht wat gebeurt hier ik schaamde me rot, vroeg of hij dat verder op de toilet wilde doen, hij stopte om plots met een tandenstoker verder te gaan ongelooflijk?

  • Erik on 11/03/2013 at 1:50 pm

  Ik had laatst een date ze kwam veel te laat, zat daar een half uur op mevrouw te wachten, toen ging ze 20 minuten naar toilet, toen ging haar telefoon nam ze ook 10 minuten de tijd voor, ik ben opgestaan en heb gezegd ik ben je hond niet????

  • Kim on 17/03/2013 at 2:01 pm

  Mijn eerste date met mijn vriendje was erg relax. Eigenlijk klikte het daarvoor al en de date heeft dat bevestigd. We kenden elkaar via vrienden en hij vroeg mij om een keer iets met elkaar te drinken. Erg gezellig. We hebben veel gelachen. We zijn nog steeds samen.

  • Elly on 20/03/2013 at 7:42 am

  Mijn laatste date was echt een ramp. Hij kwam 10 minuten te laat en hij voerde een soort kruisverhoor. Hij bleef me maar vragen stellen. Op het laatste werd hij ook een beetje te klef en te claimerig. Ik had het dus al snel bekeken en ben met een smoes weg gegaan. Gelukkig had ik niet bij mij thuis met hem afgesproken….

  • freek on 21/03/2013 at 7:48 pm

  Tijdens mijn date vorige week vielen iedere keer stiltes ik dacht er komt zo weinig uit die vrouw ongelooflijk, het gesprek kwam moeilijk op gang, het is eten was gelukkig lekker maar verder??? ik heb ook nog steeds niks van haar gehoord, zal waarschijnlijk op niks uitdraaien.

  • Nelleke on 26/03/2013 at 8:19 pm

  Naar de pizzeria gaan, vreselijk zat ik daar met een bord spaghetti voelde me heel erg ongemakkelijk nee hoor volgende keer een simpel drankje niet te ingewikkeld en praten en eten gaat ook niet tegelijk.

  • Ingrid on 21/06/2013 at 6:41 pm

  smakken en in je neus peuteren wat een afgang en blunder en hoe vaak zie je het niet???

  • Maartje on 25/06/2013 at 7:28 pm

  Vooral niet alleen maar over jezelf praten!!!!

  • Koen on 06/09/2013 at 8:57 am

  Mijn vriendin zat heel de tijd te roken op de eerste date de een na de andere een enorme afknapper ik heb dat ook eerlijk gezegd ze is nu ook gestopt met roken!

  • Tommie on 17/10/2013 at 2:54 pm

  nou dit is niet echt van toepassing op mij. Op de date met mijn huidige vriendin kwam ik een half uur te laat. Ik had alles tegen. Zij vond het gelukkig geen probleem en weet inmiddels dat ik het lastig vind om op tijd te komen…

  • Roderick on 17/10/2013 at 2:55 pm

  Ik had laatst een date met een meid die me echt ondervroeg. Het leek wel een politieverhoor! Echt vreselijk. Het is dan ook bij die ene date gebleven.

  • Rikkie on 31/01/2014 at 1:24 pm

  Ja dit zijn echt goede tips, ik heb een paar zulke verschrikkelijke dates gehad. Probeer gewoon relaxt te zijn 🙂

  • philip on 24/02/2014 at 2:52 pm

  Heb vorige week een dat gehad et een meissie, ze was zo zenuwachtig dat ze maar bleef praten. Wel een beetje een afknapper. Gelukkig zei ze eerlijk dat ze zenuwachtig was en na een uur kon ik haar wat meer op haar gemak stellen en ging het beter.

  • Heike on 03/04/2014 at 8:08 am

  Hoezo niet te familiair? Als ik een klik met iemand heb en we hebben lekker ergens gegeten en hij zet mij netjes thuis af etc etc, dan wil ik hem gewoon zoenen. Het makkelijke is dan ook, als hij niet kan zoenen, dat je er nog makkelijk vanaf kan.

  • VIvian on 17/04/2014 at 8:11 am

  Ik ben gewoon van mezelf heel snel amicaal en van het aanraken van mensen enzo. Daarom vind ik die tip van: word niet te snel familiair niet echt gepast, dat verschilt toch gewoon per persoon. En dat voel je ook echt wel aan of het wel of niet kan.

  • loveuuu on 17/07/2014 at 8:57 am

  pff had laatst een blind date en kwam die gast gewoon 3 kwartier te laat, dan heb je het dus gelijk verpest. Hoe moeilijk is het om op tijd te komen? Zijn excuus was dat zijn gel op was en nieuwe moest halen. Nou daar hoef je al helemaal niet mee aan te komen zeg

  • Aram on 24/09/2014 at 2:32 pm

  Te laat komen vind ik onzin, natuurlijk wil je niet te laat komen. Dat wil je nergens. En als het wel gebeurd overkomt het iemand vast gewoon, geen reden om te zeggen dat de date geen succes was.

  • pientje on 24/09/2014 at 2:33 pm

  Ik vind het echt een afknapper dat iedereen zo kritisch is. Met daten is het belangrijk dat je open staat voor iemand anders, ook als je iets tegenkomt wat erg vreemd voor jou is. Wij zijn allemaal niet perfect dus ik vind het echt onzin.

  • Caroline on 15/10/2014 at 2:42 pm

  Als ik zenuwachtig ben ik heb de nijging om erg veel te gaan praten. Toen ik laatst een een date had ben ik zoveel vragen gaan stellen dat mijn date zei ho even het is geen interview! Genant!!

  • Lieke on 22/10/2014 at 11:47 am

  Ik vind het erg belangrijk elkaar een beetje te kennen voordat ik op date ga met iemand, ik probeer altijd een aantal keer met iemand heen en weer te mailen voordat ik toestem om af te spreken. Je weet nooit met wie je te maken krijgt, en als je aantal keer hebt gemaild weet je gewoon wat meer over iemand.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.