Wanneer ontmoeten online dating

Online daten, wanneer ontmoet je elkaar?
Heb je een klik met een man of vrouw op een datingsite? Dan zullen jullie binnenkort een eerste date hebben. De vraag is alleen, wanneer is het hier tijd voor en hoe lang moet je hiermee wachten?

Niet te lang wachten
Wacht in ieder geval niet te lang tot jullie elkaar zien. Online kunnen er nogal eens wat misverstanden ontstaan. Je weet niet altijd precies hoe hij of zij iets bedoeld. Het kan ook zijn dat de klik verdwijnt als jullie lang met elkaar chatten. Verder kan het ook gebeuren dat de ander tegenvalt als je te lang wacht met een date. Om dit te voorkomen, is het dan ook verstandig om niet te lang te wachten. Het is helemaal geen ramp om eerst een paar weken met elkaar te chatten, maar de kans is dan wel groter dat de ander zijn interesse verliest of een ander tegenkomt.

Maak goede afspraken
Maak goede afspraken over jullie date. Spreek dus af op een duidelijke, herkenbare plek en zorg ervoor dat je een telefoonnummer of mailadres hebt van de anders. Wil hij of zij zijn nummer niet geven? Vraag jezelf dan af of je date wel echt serieus met je is.

Date op een centrale plek
Zoek een leuke, centrale plek waar jullie je allebei goed voelen. Dit kan bijvoorbeeld een sfeervol restaurantje of cafeetje zijn.

Geniet er gewoon van
Maak vooral plezier en vraag jezelf niet te veel af of hij of zij je leuk vindt. Het is ook helemaal niet erg als je wat nerveus bent, waarschijnlijk is je date dit ook. Laat het over je heen komen en probeer jezelf te zijn. Als je dit doet, dan geniet je veel meer van jullie date.

33 reacties

Naar het reactie formulier

  • Oliver on 12/06/2014 at 7:49 am

  Ik had laatst afgesproken met een meid, maar ze kwam niet opdagen. Ik ben gelijk genezen van dat hele online dating gebeuren.

  • Stefanie on 08/07/2014 at 1:02 pm

  Ik vind het wel erg eng hoor om mijn match te ontmoeten. Ik zeg nu hele tijd af omdat ik bang ben dat ik teleurgesteld ben! Dat verhaaltje van Oliver bevestigd mijn angsten weer…

  • Bibi on 10/07/2014 at 12:30 pm

  Stel het zeker niet te lang uit want dan worden je zenuwen alsmaar groter omdat je verwachtingen ook hoger zijn. Ik vond het zelf ook heel spannend om mijn online dater te ontmoeten en bleef het maar uitstellen, maar uiteindelijk was het zo natuurlijk dus vroegen we ons allebei af waarom we dit niet eerder hadden gedaan

  • lisa on 17/07/2014 at 8:20 am

  Ook handig om even te vragen wat iemand aanheeft. Had laatst met mijn date afgesproken. maar ik liep naar de verkeerde persoon toe omdat diegene erg leek op de foto (ergggg)

  • Maaike on 09/09/2014 at 10:25 am

  Als je lang genoeg mailt kun je wel hoogte krijgen of iemand serieus is of niet., maar het blijft altijd een gok. Te lang wachten lijkt me zonde van de tijd, want dan verliezen jullie tijd samen. Soms hoort een risico nemen bij het leven.

  • jolie on 09/09/2014 at 10:28 am

  Ik heb laatst na een jaar afgesproken met een jongen waar ik een jaar mee aan het mailen was en het viel tegen. Dit is typisch een voorbeeld van te lang wachten, want had ik dit maar eerder geweten.. Een jaar lang niet naar andere mannen gekeken omdat ik al iemand had waar ik mee in contact was. ZONDE

  • Mark on 16/09/2014 at 9:35 am

  Hoe sneller hoe beter wat mij betreft, ik zoek altijd een centrale plek uit om af te spreken. Je weet natuurlijk noot met wie je te maken krijgt. Een cafetje om lekker een drankje te drinken is perfect. Je weet meteen wat je aan iemand hebt als je snel afspreekt. Daarnaast is elkaar in het echt leren kennen veel leuker dan online.

  • Mara on 16/09/2014 at 9:36 am

  Ik ben nu 3 weken met een leuke man aan het praten via een datingsite. Denken jullie dat ik al met hem kan gaan afspreken? Ik wil het namelijk wel, maar misschien is hij niet wie hij zegt dat hij is. Je weet het natuurlijk nooit.

  • Marco on 24/09/2014 at 1:44 pm

  Ik heb een keer de fout gemaakt te snel af te spreken met iemand. Op de foto was ze mooi, in de mails was ze lief en intelligent, dus ik dacht dit is haar! Ik was helemaal weg van haar en wilde zo snel mogelijk afspreken. Helaas bleek dit te mooi om waar te zijn. We kenden elkaar nauwelijks want we hebben 1 x met elkaar gemaild en een keer gechat. Het bleek dat we op onze date nergens over konden praten, want onze interessen lagen te ver uit elkaar. Ze keek het liefst naar GTST en vond sporten maar saai. Ik heb een hekel aan soaps en sporten is de lust in mijn leven. Echt een bammer, ik heb hier wel van geleerd. Volgende keer langer mailen om elkaar wat beter te leren kennen.

  • Marco on 24/09/2014 at 1:47 pm

  Ik ben verliefd geworden op Sharon via een dating site. We hebben een jaar contact gehad via chat, mail en telefoon. Het was fantastisch en ik kon mezelf helemaal openstellen naar haar. Na een half jaar vond ik het tijd om af te spreken, ik vroeg haar of ze dat ook wilde. Ze zei van wel, maar verzon telkens smoesjes waarom ze niet kon komen of waarom het de keren daarop niet zou kunnen. Na wat onderzoek ben ik erachter gekomen dat het een fake profiel is van iemand uit mijn oude basisschoolklas. Erg triest en ik was er ondersteboven van.

  • Aniek on 08/10/2014 at 2:23 pm

  Ik heb vaak gedate via internet en eigenlijk probeer ik na een paar mails al af te spreken met een man. Chatten en online communiceren kan zo anders zijn dan in het echt. Daarom is het zonde om te lang te wachten met afspreken. Uiteraard is het wel belangrijk veilig te daten, dus maak duidelijke afspraken.

  • Pia on 08/10/2014 at 2:24 pm

  Ik heb vorige week een leuke match gevonden via een datingsite. Ik heb kriebels in mijn buik, zo leuk vind ik hem. Zal ik maar gewoon met hem afspreken? Of zal ik eerst nog even mailen

  • Anke on 15/10/2014 at 7:18 am

  Ik heb zelf nog nooit aan online dating gedaan, want ik heb al 8 jaar een vriend. Ik wil echter wel graag mijn advies geven hierover, omdat ik veel heb gehoord van vriendinnen van mij. Kijk erg goed uit met wie je afspreekt! Gaat het te soepel? Of vraagt hij telkens rare dingen aan je? Dan is het goed om waakzaam te zijn, er kunnen namelijk vervelende dingen gebeuren.

  • Paula on 15/10/2014 at 9:45 am

  Ik kan me altijd erg druk maken over een date, ik de dag zelf erg zenuwachtig en kan uren doen over het kiezen van mijn outfit. Ik wil graag een goede eerste indruk achter laten. Dit kan erg lastig zijn, want hoe weet je waar iemand interesse in heeft. Een vriendin zegt altijd blijf bij jezelf, maar ja dit is makkelijker gezegd dan gedaan.

  • Anne on 15/10/2014 at 1:03 pm

  Het is lastig om duidelijke afspraken te maken met iemand waarmee je gaat daten vind ik. Je bent zo erg bezig met flirten en gezellig doen dat het dan heel moeilijk is een duidelijke afspraak te maken zonder te direct over te komen. Of wilt het nog losjes en leuk houden, en niet teveel binding verwachten van iemand. Hoe pakken jullie dat aan? Ik laat altijd het initiatief bij de man, en vraag iets van ‘Wat zullen we afspreken?’. Dan kan hij bepalen hoe concreet het wordt.

  • Kaartje on 15/10/2014 at 1:07 pm

  Een goede tip die ik ooit van een vriend heb gekregen; Probeer iemand altijd eerst aan de telefoon te spreken voordat je in het echt met hem afspreekt. Je slaat meerdere vliegen in een klap; als iemand de tijd voor je neemt om te bellen weet je dat hij serieus is. Daarnaast hoor je zijn stem en weet je meteen al wat meer over hem. Je krijgt een beeld over wat zijn bedoelingen zijn en is het gezellig aan de telefoon? Dan hoef je ook niet bang te zijn voor een saaie date.

  • Pim on 15/10/2014 at 1:08 pm

  Ik ben VOOR zo snel mogelijk afspreken, dat smsen en whatsappen tegenwoordig. Ik vind het niks. Je begrijpt elkaar verkeerd en het is zo moelijk een leuk gesprek aan te knopen. Ik zegt wees niet bang en ga lekker in het echt daten/praten/flirten!

  • Caroline on 21/10/2014 at 9:38 am

  Ik ga altijd heel blanco een date in, want als je er niks van verwacht kan het alleen maar meevallen. Eerst was ik juist het tegenovergestelde en verwachte altijd een perfecte daten. Natuurlijk was dit nooit het geval en ging ik teleurgesteld naar huis. De hoge verwachtingen zijn erg vervelend, ook voor je date.

  • Anne on 21/10/2014 at 9:41 am

  De perfecte date is voor mij gewoon lekker wat drinken in een cafetje. Geen moeilijk gedoe met uiteten gaan e.d. Je kunt met een drankje lekker informeel kletsen en weg gaan wanneer je wilt.

  • Anneke on 21/10/2014 at 9:43 am

  Ik heb laatste een hele leuke date gehad, iemand die ik via een website heb ontmoet. We zijn samen uiteten gegaan en daarna naar de film. Het was zo ontspannen en leuk! Ik dacht gelijk dit is hem. Hij heeft helaas nog niks laten horen na onze daten, dus dat betekent niet veel goeds. Wanneer is het moment om hem te bellen? Ik wil niet te desperate overkomen namelijk. Heeft iemand tips?

  • Ashley on 21/10/2014 at 9:53 am

  Daten op een centrale plek is een goed tip! Dan voel je je toch wat meer op je gemak. Ik heb laatst een date gehad met een man die wilde bij hem thuis afsprkeen, nou mij niet gezien hoor!

  • Birthe on 21/10/2014 at 9:54 am

  Ik zoek altijd zelf een cafetje uit, en dan stel ik voor daar heen te gaan. De meeste vrouwen laten de man beslissen en dat is zo dom. Zorg dat je zelf de controle houdt!

  • Paul on 29/10/2014 at 10:26 am

  Ik ben wel eens een half uur te laat gekomen op een afspraakje. Mijn meissie zat er gelukkig nog, maar was not amused. Ik heb hard mijn best moeten doen om het goed te maken

  • Christine on 29/10/2014 at 10:27 am

  Ik heb mijn vriend ontmoet in de sportschool, hij was mijn sport instructeur. Eerst vielen we elkaar helemaal niet op, maar uiteindelijk hebben we elkaar gevonden. Het was super leuk.

  • Kristel on 29/10/2014 at 10:30 am

  Ik doe altijd mijn best iemand goed te leren kennen voordat ik ga afspreken, dit voelt prettiger. Als ik iemand totaal niet ken, maar alleen zijn naam weet, ben ik veel te angstig om op date te gaan.

  • Maartje on 29/10/2014 at 3:06 pm

  Ik spreek het liefst zo snel mogelijk af met een date, zeker als ik iemand op Tinder ontmoet. Leuk en dan kunnen je verwachtingen niet teleurstellen, want die heb je (nog) niet.

  • Klaudia on 29/10/2014 at 3:07 pm

  Ik hou er niet van om meteen te gaan daten, maar mijn zus zegt dat ik dit wel moet doen. Ik moet openstaan voor iedereen, blablabla. Ik vidn het maar onzin. Ik weet precies wat ik leuk vind dus waarom niet eerst chatten om dit te checken?

  • Martha on 29/10/2014 at 3:08 pm

  Ik ga morgen met iemand afspreken via Tinder. We hebben kort gepraat en eigenlijk meteen afgesproken om een keer koffie te gaan drinken. Ik ben erg benieuwd…

  • Maria on 12/11/2014 at 3:45 pm

  Sinds een paar weken ben ik aan het online daten. Ik heb nu een leuke match gevonden en hij wilt graag met mij afspreken in het echt. Ik vind dit heel eng eerlijk gezegd. Wanneer kan je weten of hij betrouwbaar is? Deze tips helpen mij in ieder geval wel heel erg om het te overwegen!

  • Anne on 26/11/2014 at 8:54 am

  Als ik contact heb gemaakt met iemand op een datingsite, probeer ik zo snel mogelijk af te spreken. Als je lang gaat chatten (heb ik in het verleden gedaan), verwacht je veel van de date. Je gaat dingen verzinnen en romantiseren, dan zal je date bijna altijd tegenvallen. Het is een soort toneelstuk wat je met jezelf opvoert.Het werkt beter om in de realiteit te leven en dan een mening/oordeel te vormen over iemand.

  • Dave on 26/11/2014 at 9:01 am

  Ik heb een erg leuk restaurant vlak bij mijn huis, hier spreek ik altijd af met mijn dates. Ik ken de eigenaar ondertussen goed, dus hij trakteert ons altijd op iets extra’s. Vaak merk ik aan hem of hij mijn date leuk vindt (geschikt voor mij) dan doet hij altijd even iets extra’s.

  • Nathalie on 26/11/2014 at 9:12 am

  Mijn zusje zegt altijd dat ik meteen moet afspreken met een tinder contact, maar ik ben zelf wat voorzichtiger. Ik wil graag weten met wie ik te maken heb, want straks krijg je een gekke debiel voor je neus. Daar zit ik dus mooi niet op te wachten. Ik denk dat het per persoon verschilt hoe je hier tegenover staat.

  • Marissa on 26/11/2014 at 9:15 am

  Gewoon genieten is het aller belangrijkste van daten!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.