Vijf tips om je relatie goed te houden

Wees niet bang om een discussie met hem aan te gaan. Discussies en ruzies kunnen soms erg nuttig zijn. Ze maken jullie relatie volwassener en zorgen ook weer voor intimiteit. Als jullie relatie te harmonieus is dan verdwijnen alle uitdagingen en wordt het al snel saai. Discussies en ruzies in een relatie zijn gezond. Als er nooit wordt gediscussieerd binnen een relatie dan kan dit een teken zijn dat jij of hij zich helemaal aanpast. Dit kan nooit goed zijn.

Probeer hem niet te veranderen
Probeer hem niet te veranderen. Als hij geen romantisch type is, dan zal hij dit ook nooit worden. Hij zal zich misschien wel een keer inspannen om een ontbijtje voor je klaar te maken of je te trakteren op een dinertje, maar dat doet hij dan omdat jij dit graag ziet. Zijn karakter kan je echter nooit veranderen.

Communiceren!
De basis van een goede relatie is goede communicatie. Als je iets niet begrijpt of het ergens niet mee eens bent, zeg het dan. Leg rustig je probleem uit of je bezwaren en zoek dan samen naar een oplossing. Dit werkt veel beter dan ruzie te zoeken of hem te weigeren in bed.

Accepteer elkaar
Accepteer elkaar. Als jij liever gaat fietsen, terwijl hij liever naar voetbal wil kijken accepteer dit dan. Vraag gewoon aan een vriendin of ze zin heeft om een rondje mee te gaan fietsen met je. Laat hem dus zijn gang gaan. Zo laat je elkaar vrij en houd je je relatie veel levendiger en gezonder.

Luister naar elkaar
Neem elke dag even de tijd voor een gesprek. Praat elke dag minimaal een kwartier met elkaar over wat jullie die dag hebben gedaan, maar ook wat je hebt gevoeld en gedacht.

31 reacties

Naar het reactie formulier

  • Jan on 30/01/2014 at 7:56 pm

  nou ik had dus een vriendin die mij probeerde te veranderen! als ik ergens niet tegen kan dan is het wel in mensen die mij proberen te veranderen. Heb het dus snel uitgemaakt.

  • Rosa on 30/01/2014 at 7:58 pm

  communiceren, communiceren, communiceren! dat is zeker de basis van een goede relatie. Als je altijd goed met elkaar praat en duidelijkheid schept kunnen er weinig misverstanden ontstaan en heb je dus minder snel ruzie.

  • Imke on 30/01/2014 at 7:58 pm

  Mijn vriend en ik nemen elke dag even de tijd voor elkaar om met elkaar te praten. Zo toon je interesse in elkaar en weet je ook weer wat de ander bezig houdt. Het helpt echt hoor, wij hebben haast nooit ruzie.

  • Chan on 30/01/2014 at 8:00 pm

  Elkaar accepteren is heel belangrijk.In een relatie is het geven en nemen. Als hij iets anders wilt doen dan jij, accepteer dat dan gewoon en ga zelf iets anders doen. Zo voorkom je een hoop ruzie en gezeur.

  • Rens on 31/01/2014 at 10:38 am

  Mijn vrouw en ik hebben na drie jaar afgesproken dat we elke avond even alle elektronica uitzetten en gewoon even minimaal drie kwartier de tijd nemen om een goed gesprek met elkaar te voeren. Het is voor ons beide, na een drukke werkdag, echt heerlijk om op deze manier even van alle hectiek te ontsnappen.

  • Rober on 06/02/2014 at 2:18 pm

  nou ik had een keer een vriendin die me probeerde te veranderen. Daar was ik dus snel klaar mee. Ik ben en blijf mezelf en wil niet dat iemand dat probeert te veranderen.

  • Miss anoniem on 06/02/2014 at 2:20 pm

  Mijn ex-vriend probeerde me te veranderen. Dat snapte ik niet helemaal. Hij was toch juist zo op me gevallen? Waarom wilde hij dan dat ik veranderde. Ik werd er zo nerveus van en was mezelf niet meer.Gelukkig zag ik na een paar maanden in dat hij een slechte invloed op me had en heb ik onze relatie verbroken.

  • B on 06/02/2014 at 2:20 pm

  goed met elkaar praten en ook goed naar elkaar luisteren. Dat zijn volgens mij de geheimen van een goede relatie.

  • Diko on 12/02/2014 at 12:37 pm

  Luisteren en communiceren is belangrijk, daar is mijn vorige relatie op stuk gelopen. Ik kropte alles op wat ik irritant vond aan haar, en dan kwam het er opeens allemaal tegelijk uit. Een bom die ontplofte. Ik heb geleerd om dingen eerder aan te geven, je kan het namelijk nooit altijd met elkaar eens zijn. Als je maar over dingen kunt praten is het goed.

  • C on 17/02/2014 at 8:10 am

  Mijn ex-vriendin probeerde mij te veranderen. Dat ging er bij mij dus niet in. Heb het dus snel uitgemaakt. Ik blijf wie ik ben en niemand hoeft me te veranderen.

  • Lana on 17/02/2014 at 8:12 am

  Mijn ex-vriend kon echt totaal niet communiceren en luisteren. Als ik iets tegen hem vertelde zat hij alleen maar met zijn telefoon te spelen. Ik heb er heel vaak wat over gezegd, maar dan werd hij boos. We hadden steeds vaker ruzie en het is dus uitgegaan. Nu heb ik gelukkig een lieve vriend die wel naar me luistert.

  • Rodin on 24/02/2014 at 2:07 pm

  Ik ben een moeilijke prater, en mijn vriendin luisterde totaal niet naar mij. Het liep helemaal fout tussen ons. Ik de toekomst weet ik dat ik partner nodig heb die wel naar mij luistert.

  • Miss D. on 28/02/2014 at 10:42 am

  Heel lullig misschien, maar waarom heet dit onderwerp: 5 tips om je relatie goed te houden terwijl er maar 4 tips staan? haha

  • Estel on 01/03/2014 at 10:28 am

  Elkaar accepteren en goed communiceren is zeker belangrijk in een relatie. Mijn vriend en ik nemen dagelijks wel een keer goed de tijd voor elkaar om even te praten en de dag met elkaar door te nemen. Zo toon je ook interesse in de ander.

  • Anoniem on 01/03/2014 at 10:30 am

  Goed naar elkaar luisteren is zeker heel belangrijk. Mijn vriend en ik nemen altijd even de tijd voor een gesprekje met elkaar. Elke dag. We weten altijd van elkaar wat we hebben gedaan en wat ons dwarszit.

  • Ols on 05/03/2014 at 10:35 am

  Mijn vriend vind het heel moeilijk om over zijn gevoelens te praten. Soms geeft mij dit een vervelend gevoel, want het is iets wat belangrijk is voor een goed band. Ik denk dat wel iets is waar we aan kunnen werken maar dat betekent wel dat hij moet veranderen. Hoe los ik dit op?

  • bernice on 07/03/2014 at 8:32 am

  mijn vriend is echt de leukste die er is. hij laat mij gewoon lekker vrij en als ik in het weekend zelf dingen wil doen, dan hoor ik hem daar nooit over. vriendinnen van mij lopen altijd te zeiken dat hun vriend aan het klagen is dat ze weer met de meiden afspreken en mijn vriend hoor ik lekker nooit. zo heerlijk, hij is echt geweldig!!!

  • Sterre on 21/03/2014 at 9:17 am

  Soms moet je elkaar inderdaad gewoon laten, ik ga op zaterdag liever naar mijn paard dan bij zijn voetbal kijken en dat accepteert hij ook gewoon, zo blijft onze relatie gewoon goed.

  • Puck on 28/03/2014 at 9:27 am

  communicatie is niet mijn sterkste punt, maar ik heb daar wel mijn vriend mee verloren. als ik uitging vond ik het niet nodig om te melden hoe laat ik thuis was en met wie ik was, achteraf vond ik dat altijd stom maar tijdens dacht ik er nooit over na. dus communiceer altijd ten allen tijden.

  • Evelien on 10/04/2014 at 8:23 am

  Mijn vriend vroeg of ik hem wilde veranderen, hij wilde een meer geordend persoon zijn, dus daar heb ik hem bij geholpen. Op die manier is het dus positief om iemand te veranderen.

  • jan-28 on 24/04/2014 at 8:46 am

  Communiceren is echt zo erg belangrijk, als je dat niet doet gaan mensen zelf dingen interpreteren en dan gaat het mis. Te vaak mee gemaakt en nu ook wel echt van geleerd. Wees gewoon duidelijk en hou geen dingen achter

  • Michiel on 15/05/2014 at 8:41 am

  waarom zouden mensen deze tips opvolgen? je weet toch heus zelf wel hoe je jouw relatie goed moet houden?

  • Kim on 22/05/2014 at 8:39 am

  1 tip: wees jezelf en spreek alles gewoon uit

  • xoxo on 10/07/2014 at 12:40 pm

  wat zeker is dat mannen niet veranderen, mijn vriend ging vreemd met mij en had zn ex gedumpt voor mij en wat blijkt hij flikt hetzelfde bij mij. had het kunnen weten denk het maar

  • romy on 17/07/2014 at 8:25 am

  Accepteer elkaar is het belangrijkst! Je moet niet alles samen willen doen want als je helemaal hetzelfde bent is het ook saai. Als je je eigen dingt hebt dan wordt je elkaar ook minder snel zat denk ik.

  • Olivia on 16/09/2014 at 9:56 am

  Maak tijd voor elkaar, dat is key

  • Lisa on 16/09/2014 at 9:57 am

  Mijn vriend en ikhebben een gezamelijke hobby gezocht, dat werkt perfect! Wre zijn al jaren gelukkig samen

  • Meike on 24/09/2014 at 2:02 pm

  Communiceren is erg belangrijk inderdaad. Mijn relatie heeft zijn ups en zijn downs, en vaak praten we niet ‘echt’ met elkaar als het wat slechter gaat tussen ons. Mijn vriend heeft de nijging zich af te sluiten van de wereld en alleen een filmpje te kijken. Ik zoek juist mijn vriendinnen op en praat erover. Dat laatste lijkt me toch beter?

  • Martine on 24/09/2014 at 2:04 pm

  In mijn vorige relatie probeerde mijn vriend me echt te veranderen. Het sluipte er langzaam in, en ik heb altijd behoefte gehad een een dominant, verzorgendtype. Op die manier had hij veel invloed op mij. Hij vertelde me wat ik moest zeggen, hoe ik me moest gedragen, wat voor kleding ik moest dragen. Erg veel invloed dus. Ik ben blij dat ik uit deze relatie ben.

  • Sanne on 30/09/2014 at 2:45 pm

  Mijn ex vriend accepteerde me niet zoals ik was. Hij wilde alles voor mij bepalen, wat voor kleding ik kocht, wat voor make up ik droeg, wat ik bestelde in een restaurant. Het was echt belachelijk. In het begin vond ik het erg interessant, een man die zo dominant was. Het was leuk dat hij initiatief nam vond ik. Helaas was het niet meer leuk toen het doorzette.

  • Peter on 12/11/2014 at 3:40 pm

  Deze vijf tips zijn het geheim van een goede relatie. Zo raak je niet op elkaar uitgekeken en blijft het leuk tussen jullie.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.