Uitmaken

uit
Hem vertellen dat je ermee wilt stoppen
Je bent al een paar maanden of een paar jaar samen met je vriend. Jullie lijken hét perfecte koppel, maar sinds een paar maanden heb jij je twijfels. Eigenlijk weet je het zeker, je wilt niet met hem verder. Hij is niet de man van je leven en de relatie is niet zoals jij het had verwacht. Uiteindelijk zal je toch de beslissing moeten nemen om het hem te vertellen, maar hoe doe je dat?

Neem de tijd
Je hoeft niet gelijk een beslissing te nemen. Jij kunt er altijd even over nadenken. Er komt vanzelf een moment dat je in alle rust de juiste keuze maakt.

Praat erover met je vriendinnen
Bespreek je twijfels eerst met anderen, zoals met je vriendinnen. Het kan namelijk helpen om er eerst met anderen over te praten. Door hun feedback word je wellicht gesterkt in je keuze. Het word je dan nog duidelijker dat je de juiste beslissing neemt.

Het hem vertellen
Ben je er zeker van dat je niet meer met hem verder wilt? Dan moet je het hem echt gaan vertellen. Ook al is dit lastig, toch zal je dit snel moeten doen. Laat er geen tijd overheen gaan en vertel het hem gelijk. Vertel het hem eerlijk dat je ermee wilt stoppen en bij hem weg wilt. Toon ook respect voor zijn reactie en zijn verdriet. Voor hem komt jouw beslissing onverwacht en hij zal hier verdriet om hem. Terwijl jij geestelijk al afscheid van hem hebt genomen, moet het verwerkingsproces bij hem nog beginnen.

28 reacties

Naar het reactie formulier

  • Shanice on 19/09/2013 at 8:59 am

  Ik heb dit dus. Het loopt al een tijdje niet zo goed tussen mijn vriend en mij en ik sta nu op het punt om het uit te maken, maar ben er nog niet helemaal over uit. We hebben al een paar jaar een vaste relatie en ik weet niet wat ik ervoor terugkrijg als ik het uitmaak. Toch moet er iets veranderen tussen ons, anders wil ik niet met hem verder. Gelukkig heb ik er al veel over kunnen praten met mijn vriendinnen. Hun commentaar helpt me echt. Ze zeiden dat ik het nog even tijd moest geven tussen ons, want het kan best zijn dat mijn vriend toch nog veranderd. Als hij dit niet doet, dan is het wel snel over tussen ons en moet ik het dus uitmaken…

  • Doortje on 19/09/2013 at 9:04 am

  Het uitmaken is altijd erg lastig. Toen ik het uitmaakte met mijn ex was dit echt een groot drama. Hij had het niet aan zien komen en was er helemaal kapot van. Ik had toen een behoorlijk schuldgevoel, maar ik kon niet anders. Ik zag een toekomst met hem niet meer zitten en moest eerlijk zijn tegen mezelf.

  • Arie on 04/10/2013 at 8:48 am

  Voordat ik het uitmaakte met mijn ex-vriendin heb ik hier wel even een tijdje over nagedacht. Uiteindelijk wist ik het zeker dat ik de stap moest zetten en het haar moest vertellen. Dit was nog moeilijker dan ik dacht. Ze werd heel emotioneel en had het niet aan zien komen. Ik heb ook geluisterd naar wat zij zei. Ze was er echt een tijdje kapot van. Gelukkig gaat het nu weer beter met haar.

  • Jada on 04/10/2013 at 8:50 am

  Ik zit momenteel in deze situatie. Het loopt al een tijdje niet lekker tussen mij en mijn vriend en ik twijfel over ons. Ik weet dus niet goed wat ik moet doen. Eigenlijk wil ik het uitmaken, maar we zijn al zo lang samen… Ik heb het er veel over met vriendinnen en ik heb veel aan hun advies. Uiteindelijk hoop ik erachter te komen wat ik moet doen. Als ik het echt wil uitmaken, dan zal ik het hem moeten vertellen en daar zie ik vreselijk tegenop, want ik weet dat ik hem dan pijn ga doen.

  • Corina on 20/10/2013 at 7:48 am

  Nou toen ik begon te twijfelen over mijn relatie heb ik het vrij snel uitgemaakt. Als je twijfelt zit er al iets niet goed vind ik. Ik vond het wel lastig om het aan mijn ex te vertellen en heb er dus niet te lang mee gewacht. hij had het niet zien aankomen…

  • Annemarie on 20/10/2013 at 7:49 am

  het uitmaken met mijn ex was een groot drama. Hij werd heel kwaad en moest huilen. Ik liet merken dat ik hem begreep, maar dat hielp helemaal niets. We kregen toen een flinke ruzie en ik ben maar weggelopen. Doordat hij zo kinderachtig reageerde, besefte ik gelijk dat ik de juiste beslissing had genomen.

  • Anna on 02/11/2013 at 9:32 am

  Ik zit dus in deze situatie. Ik heb al een paar weken twijfels over mijn relatie, maar ik durf het niet goed uit te maken. Ik ben bang dat ik dan een fout maak. Weet echt niet wat ik moet doen… echt heel lastig. Ik ben ook bang dat ik mijn vriend veel pijn doe als ik het uitmaak. Hij heeft helemaal niet door dat ik het niet meer zo zie zitten tussen ons.

  • Fleur on 02/11/2013 at 9:34 am

  Na weken twijfelen had ik toch de knoop doorgehakt om mijn ex te vertellen dat ik wilde stoppen. Hij had het totaal niet zien aankomen en werd ontzettend kwaad toen ik zei dat ik het uit wilde maken. Hij reageerde echt heel kinderachtig. Later probeerde hij me terug te krijgen, maar ik wilde echt niet meer. Heb nog een paar weken last van hem gehad. Toen ontmoette hij een ander meisje en was het stalken gelukkig over.

  • Tanja on 09/12/2013 at 2:47 pm

  Toen ik twijfels had over mijn relatie heb ik snel de knoop doorgehakt. Als je twijfels hebt, dan betekent het toch dat er iets niet goed is. Mijn ex had het niet echt zien aankomen en ik deed hem er best veel pijn mee, maar ja, ik kon het ook niet langer uitstellen.

  • Denise on 09/12/2013 at 2:48 pm

  Uitmaken is zo moeilijk. Vond het vreselijk om tegen mijn ex te zeggen dat ik er geen zin meer in had. Hij had er best veel verdriet van, maar kon het ergens wel begrijpen. Heb het hem zo goed mogelijk proberen uit te leggen dat ik het niet meer zag zitten. Was echt moeilijk vond ik.

  • Taar on 09/01/2014 at 5:20 pm

  Nou het was echt een drama toen ik het uitmaakte met mijn ex-vriend. Hij snapte er niets van en bleef me maar lastig vallen. Hij stuurde me de hele dag door sms’jes en appjes. Ik werd er echt gek van. Ik heb gewoon een ander nummer moeten nemen om van hem af te komen.

  • Ienie on 09/01/2014 at 5:22 pm

  Mijn ex had het niet zien aankomen toen ik het uitmaakte. Ik dacht dat hij het ook wel aanvoelde dat het niet echt lekker liep tussen ons, maar blijkbaar was dit niet zo. We hadden drie jaar een relatie, maar het laatste jaar liep het niet echt lekker tussen ons. Ik hield niet meer van hem en besloot het uit te maken.Hij was er best een paar weken van slag van. Het was ook best moeilijk om het te vertellen, maar ik kon hem ook niet langer voor de gek houden.

  • Ashley on 10/01/2014 at 3:52 pm

  Ik heb er 2 maanden over gedaan om het uit te maken met mijn ex. Ik twijfelde al langer maar durfde geen beslissing te nemen. Daarnaast was mijn ex nog erg gek op mij, hij accepteerde het dus ook niet toen ik het uiteindelijk uit maakte. Toch ben ik sterk geweest en nu is het al een tijdje uit. Opluchting

  • Anna on 31/01/2014 at 1:28 pm

  Mijn vriend maakte het laatst met me uit, het kwam zo onverwachts. Had het fijn gevonden als hij me eerst wat signalen had gegeven of zijn twijfels had uitgesproken.

  • Reisa on 12/02/2014 at 12:54 pm

  Ik heb een veel te snelle beslissing gemaakt, ik twijfelde en heb het meteen tegen haar gezegd. Toen was het uit…. en ik kreeg spijt.. echt drama

  • Jan on 24/02/2014 at 2:23 pm

  Ik heb er veel te lang over nagedacht tot ik het uitmaakte met mijn ex vriendin. Ik stelde de beslissing gewoon voor me uit omdat ik zo twijfelde. Achteraf gezien had ik er veel eerder mee moeten stoppen.

  • Charlot on 07/03/2014 at 8:38 am

  Bij twijfel altijd stoppen! Heeft toch geen zin meer!

  • Tamaar on 14/03/2014 at 9:06 am

  Ik wil het graag uitmaken met mijn vriend, we gaan al vier jaar en ik voel het gewoon niet meer. Maar het punt is dat ik het nu al heb besloten, maar hij volgende week tentamenweek heeft en hard aan het leren is. Ik kan dan nu toch niet gaan zeggen dat ik het uit wil maken? Hij moet deze tentamens echt halen, maar ik wil nu ook gewoon even niet met hem afspreken. Hoe kan ik hier het beste mee omgaan?

  • Angeniek on 21/03/2014 at 9:23 am

  Mijn ex is er echt 1 van grote klasse: NOT!Hij heeft het na 5 jaar gewoon uitgemaakt via de whatsapp en toen ik hem daarna belde voor een uitleg, toen heeft hij gewoon niet opgenomen. Nu loopt alles via onze vrienden, qua kleding ophalen enzo, want ik hoef die gozer echt nooit meer te zien.

  • Fons on 28/03/2014 at 9:35 am

  Wow angeniek, dat is echt verschrikkelijk. Mijn vriendin heeft het ook via de app uitgemaakt, stond er echt van te kijken. Maar je moet er boven staan, zij zijn zo zielig dat ze het niet eens in je gezicht durven te zeggen, hoopjes stront zijn het gewoon.

  • Manon on 10/04/2014 at 8:31 am

  Het is toch gewoon simpel: bel die persoon of je langs kan komen bij zijn huis, je maakt het uit, legt uit waarom en gaat weer naar hus. Piece of cake .

  • Mike on 24/04/2014 at 9:00 am

  waarom zou het niet over de sms kunnen? tegenwoordig communiceer je toch ook gewoon vaak zo? en ik wil mijn vriendin gewoon ook echt niet meer zien hoor, dus dan zie ik geen andere oplossing.

  • Lies on 15/05/2014 at 8:54 am

  Mijn vriendinnen vinden het altijd al zo’n eikel dat ze zeggen dat ik hem moeten bellen en zeggen van: het is uit. Maar is dat niet lullig? Hij heeft me wel al bedrogen, dus ja.

  • timomthy on 22/05/2014 at 8:48 am

  ik heb het laatst uitgemaakt en nu heb ik spijt, maar ik ben te koppig om het weer te vragen. wat zal ik doen? ik mis haar wel echt zeg maar

  • marjan on 05/06/2014 at 8:18 am

  Ik ben nu zes jaar samen met mijn vriend en hij wil graag trouwen, maar ik heb ineens mijn twijfels over onze hele relatie, dus wat moet ik nu doen?

  • anoniem on 10/07/2014 at 12:51 pm

  ik word al zenuwachtig als ik dit artikel lees, ik ga nu 7 jaar met mijn vriend maar laatste tijd vraag ik me af of dit het wel is. vooral als ik in bed lig of aan het douchen ben ofzo krijg ik allemaal scenario’s in mn hoofd hoe het zou zijn zonder hem, dit lijkt me een goed teken om het uit te maken? maar we hebben ook zeker nog leuke momenten dus ik weet het gewoon niet

  • Fleur on 17/07/2014 at 8:45 am

  Praat er alleen over met goede vriendinnen want wat ik nou weer heb meegemaakt. Had het gewoon met een vriendin over dat ik erover na zat te denken om het uit te maken want we zaten er gewoon beetje doorheen. Gaat zij het vertellen aan een vriend van mijn vriend en die weer aan hem, terwijl ik het niet eens echt meende kwam ik later achter was gewoon beetje down. Deze ruzie heeft alles tussen ons verpest

  • Shane on 24/09/2014 at 2:15 pm

  Mijn ex heeft het via de whatsapp uitgemaakt, hoe triest. Ik heb ook tegen dr gezegd dat ik liever had dat ze het in het echt zei. Ze gebruikte als excuus dat ze dat ongemakkelijk voor mij vond. Neee dit is beter wil je zeggen? Belachelijk!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.