Single

Inderdaad, samen zijn met een partner heeft zo zijn pluspunten. Je bent op moeilijke momenten
nooit alleen, krijgt positieve commentaar op handelingen en je voelt je een stuk zelf zekerder. Wist je
echter dat ook single zijn zijn voordelen heeft?

 
1. Leer jezelf kennen: wanneer je single bent, heb je alle tijd om jezelf te ontdekken. Je achterhaalt
waar je goed in bent, in welke richting je je leven wilt sturen en vooral wat voor jou bevredigend
werkt. Punten die belangrijk zijn vooraleer je weer een nieuwe relatie aangaat.

 
2. Vrij zijn: wie weet heb je net een beklemmende relatie of huwelijk achter de rug. Je steeds moeten
verantwoorden wanneer je iets ging drinken met vriendinnen of vrienden, haasten om thuis te zijn
om voor je man te koken. Bekijk het single zijn nu eens van de rooskleurige kant: je hebt alle tijd en
ruimte om te doen waar jij zin in hebt. Wie weet wou je altijd al eens een one night-stand beleven,
maar was je vorige partner steeds een belemmering? Tijdens het single zijn kan dit ongegeneerd.

 
3. Alles op zijn tijd: nu je alleen bent, heb je alle tijd om de ware partner te ontdekken. Misschien
duurt het één maand, twee maanden of zelfs een jaar vooraleer je een nieuwe levensgezel tegen
komt. Geen schande en zeker ook niet slecht, want op die manier kan je zelf aftasten of je nieuwe
date effectief voor jou bestemd is.

 
Kortom, zelf je relatie opgegeven of gedumpt? Bekijk het dan van de positieve kant: ook single zijn
heeft tal van voordelen.

47 reacties

Naar het reactie formulier

  • onno on 19/02/2013 at 7:55 pm

  Ik vind het heerlijk om alleen en single te zijn het is haast een bewuste keuze, in deze tijd ben je echt niet meer zielig hoor als je alleen bent, het is eerder een trend aan het worden ik ken een hoop mensen die alleen gelukkiger zijn dan samen met iemand, ik kan doen en laten wat ik wil en dat is heerlijk.

  • Nora on 06/03/2013 at 7:44 pm

  Ik ben het zo zat om alleen te zijn, en net te doen alsof ik het wel in mijn eentje kan, iedere avond alleen met een bord op schoot voor de tv, niemand om bij uit te huilen, geen sex, geen luisterend oor, alleen is maar alleen en met het ouder worden hakt het er behoorlijk in.

  • Maaike on 18/03/2013 at 9:22 am

  Ik vind het prima zo. Geen vaste relatie, niemand om verantwoording af te leggen. Ik doe waar ik zin in heb en geniet van mijn vrijgezellenbestaan. Lang leve de VRIJHEID.

  • Afra on 23/03/2013 at 1:51 pm

  Nou, ik vind er ook helemaal niks aan om single te zijn. Vooral de avonden zijn vreselijk. Zo saai alleen. Het is ook niet leuk om alleen te eten en alleen televisie te kijken. Ik wil dus echt verandering in deze situatie brengen en heb me sinds kort ingeschreven op een datingsite.

  • Robin on 23/03/2013 at 1:54 pm

  Nou ik vind het ook HEERLIJK om single te zijn. Al kan mijn omgeving dat niet echt begrijpen. Iedereen probeert dates voor me te regelen, maar daar heb ik helemaal geen zin in! Het is heerlijk om met niemand rekening te hoeven houden en je eigen plan te trekken. Ik hoef voorlopig dus nog geen relatie en ben een echte happy single.

  • paul on 25/03/2013 at 8:23 pm

  Veel vrienden denken die heeft het makkelijk en geen gezeik aan zijn kop en vaak is dat ook zo, in deze tijd is het niet verkeerd om single te zijn en er zijn natuurlijk veel singles het is toch een beetje de tijd van de singles het huwlijk is een beetje uit denk ik???

  • fred on 18/06/2013 at 7:42 pm

  Ik ben blij met mijn leven als vrije man, ik zie veel ongelukkige relaties ik kan gaan en staan waar ik wil dat is toch een rijkdom.

  • Cinthia on 25/06/2013 at 7:31 pm

  Ik ben single veel leuker dan als ik in een relatie zit, dan word ik saai en wil ik alleen nog maar vroeg naar bed, nee ik ben niet de leukste om mee te wonen, ook al zeg ik het zelf.

  • Bart on 06/09/2013 at 9:01 am

  Heerlijk om single te zijn er gaan veel relaties kapot omdat het gewoon niet schijnt te werken.

  • Ramona on 20/10/2013 at 7:51 am

  Ik vind het heerlijk om single te zijn! Na een relatie van 3 jaar ben ik nu vrijgezel en ik had niet verwacht dat ik het zo leuk zou vinden! het is fijn om even geen rekening te houden met iemand en helemaal te doen waar ik zelf zin in heb, Voorlopig wil ik dus nog helemaal geen relatie.

  • Suzan on 20/10/2013 at 7:53 am

  Nou ik ben nu twee jaar single en vind er niets aan. Het eerste jaar nadat mijn relatie voorbij was, vond ik het heerlijk. Ik kon doen waar ik zelf zin in had en hoefde met niemand rekening te houden. Verder heb ik mezelf toen goed leren kennen. Inmiddels weet ik heel goed wat ik wel en niet wil en ben ik weer toe aan een relatie. Ik wil gewoon een arm om me heen. Het is alleen erg moeilijk om de juiste te vinden…

  • Dominique on 26/10/2013 at 8:45 am

  Nou ik kom net uit een relatie van vijf jaar en vind het wel even lekker om weer single te zijn! heerlijk om helemaal te doen waar ik zelf zin in heb, zonder dat ik weer iets samen met mijn vriend moet gaan doen…Hij wilde alles samen doen en was erg claimerig. Om die reden is het dan ook uitgegaan tussen ons. Voorlopig blijf ik echt even single en ga ik lekker van leuke dingen genieten.

  • Heleen on 26/10/2013 at 8:46 am

  Nou ik ben nu twee jaar single en zou nu graag wel weer eens een vaste relatie willen. Daarom heb ik me nu ook ingeschreven op een datingsite. Misschien kom ik hier die leuke man wel tegen. Je weet maar nooit toch?

  • Sanne on 14/11/2013 at 11:49 am

  Ik ben net weer vrijgezel en vind het heerlijk! ik geniet echt met volle teugen van het single leven. Nu kan ik weer lekker doen waar ik zin in heb. Lekker feesten, flirten en daten met mooie mannen. voorlopig blijf ik nog wel even single.

  • Ellen on 14/11/2013 at 11:50 am

  Ik ben nu een jaar single en zou best wel weer een relatie willen, maar wat ik dan wel lastig vind is dat je toch wat dingen moet inleveren…ik ben best aan mijn vrijheid gehecht. Nu hoef ik met niemand rekening te houden. Iets dat ook wel weer lekker is.

  • Rick on 05/12/2013 at 1:16 pm

  Ik heb er totaal geen problemen mee om single te zijn. Vind het heerlijk. Ik hoef nergens rekening mee te houden en kan lekker mijn eigen gang gaan. Ik geniet met volle teugen van mijn single leven. voorlopig wil ik nog wel even vrijgezel blijven dus!

  • Klaziena on 05/12/2013 at 1:17 pm

  Single zijn is helemaal niet erg. Ik vind het wel fijn om met niemand rekening te hoeven houden en zelf te bepalen wat ik doe. Toch zou het ook wel leuk zijn om een maatje te hebben om leuke dingen mee te doen en die je kan steunen. Single zijn heeft dus voor- en nadelen.

  • Rashel on 13/12/2013 at 8:57 am

  Ik vind het heerlijk om single te zijn! Zou voorlopig even niet anders willen. Heerlijk om lekker de vrijheid te hebben en met niemand rekening te hoeven houden. Voorlopig hoef ik dus nog geen relatie.

  • Eef on 24/01/2014 at 12:19 pm

  Ik ben sinds kort weer single en vind het eigenlijk wel even best. Kan me nu volledig op mijn werk en mijn hobby’s richten en hoef even met niemand rekening te houden. heerlijk

  • Roan on 24/01/2014 at 12:20 pm

  Vind het geen probleem om weer single te zijn. Ik kan me nu volledig op mijn carrière richten. Als ik weer toe ben aan een relatie, dan zal ik er weer werk van maken. Denk dat ik me dan inschrijf op een datingsite.

  • Meis on 06/02/2014 at 2:36 pm

  Sinds vier maanden heb ik een vriend. Het gaat erg goed tussen ons en hij denkt al aan samenwonen. Ook al ben ik nog zo gek op hem, toch wil ik dit nog niet. Soms vind ik het gewoon nog zo lekker om even alleen te zijn. Ik heb zelfs wel eens momenten dat ik verlang naar de tijd dat ik single was…

  • Roos on 06/02/2014 at 2:36 pm

  Ik vind het werkelijk heerlijk om single te zijn. Ben net weer vrijgezel en hoef voorlopig echt geen relatie. Ben blij dat ik nu even lekker alleen ben.

  • Jennie on 05/03/2014 at 10:43 am

  Single zijn lijkt leuk, maar hoe ouder je wordt hoe minder leuk het is. Ik ben 5 jaar single geweest en al mijn vrienden hadden een vaste relatie, er gingen er zelfs een aantal trouwen. Dit betekende dat ik minder tijd met mijn vrienden doorbracht en meer alleen.

  • Dagmar on 17/09/2014 at 2:53 pm

  Ik wil graag vrij zijn dus ik ben bijna altijd single, heerlijk. Ik snap niet wat mensen er vervelend aan vinden.

  • Pien on 17/09/2014 at 2:54 pm

  Ik ben net weer single, heb het uitgemaakt met mijn vriend. Ik ben er wel aan toe even vrij te zijn en niet meteen weer in de volgende relatie te stappen. Dat gaat niet goed hoor

  • Lisa on 17/09/2014 at 2:55 pm

  mijn zusje heeft altijd vriendjes, als het uit is stapt ze gelijk in de nieuwe relatie. Ik raad het haar echt af maar ze luistert niet naar me. Erg dom want geen een relatie houdt lang stand

  • Aleid on 24/09/2014 at 1:54 pm

  Liefde is iets wat ontstaat, je kunt het niet pushen of forceren. Wanneer je het op zijn minst verwacht komt het opzetten. Ik weet zeker dat de mensen die alleen zijn vrede met zichzelf vinden, ze ook een liefde zullen vinden. Geloof mij, het is bij mij ook allemaal goed gekomen.

  • Mako on 24/09/2014 at 1:55 pm

  Liefde moet je wel opzoeken, toen ik single was ben ik veel met mijn vriendinnen opgetrokken en zijn we lekker de stad in gegaan in het weekend. S avonds stappen is de manier om een nieuwe lover te leren kennen. Het was niet meteen raak, maar gelukkig na 5x wel 😉

  • Olga on 08/10/2014 at 2:45 pm

  Mijn relatie is net kapot, en ik ben blij dat ik nu single ben. Ik ben helemaal klaar met mannen en ik wil eerst helemaal over mijn ex heenkomen voordat ik in iets nieuws duik.

  • Anoes on 15/10/2014 at 2:54 pm

  Ik snap niet waarom iedereen zo moeilijk doet over single zijn, dat is toch helemaal niet erg? ER zijn genoeg ander singles. Zeker als je genoeg vrienden en familie hebt kun je je prima vermaken zonder een vriendje. Ik ben voor de onafhankelijke vrouw en niet voor vrouwen die alleen maar kunnen fucntioneren met een partner. Erg triest.

  • Rosa on 22/10/2014 at 9:49 am

  Toen ik uit mijn relatie kwam, was ik gesloopt. Ik raakte in een burnout en kon niks meer! Het bleek achteraf te komen door mijn ex, ze had me langzamerhand met de grond gelijk gemaakt. Ik was onzeker en probeerde hem constant te pleasen. De tijd was rot, en erg vervelend, maar ik ben mezelf beetje bij beetje aan het herpakken.

  • Milan on 22/10/2014 at 9:51 am

  Ik ben het niet helemaal eens met dit artikel. Ik ben namelijk al twee jaar single en ik functioneer gewoon beter wanneer ik in een relatie zit. Ik voel me zekerder en stabieler waardoor ik beter presteer op mijn werk e.d. Een relatie is juist goed voor je, mits het een gezonde relatie is. Ik hoop snel weer iemand tegen te komen die mijn viendin kan worden.

  • Milan on 22/10/2014 at 9:54 am

  Mijn relatie is gister uitgegaan en ik ben er kapot van. Ik probeer mezelf op te beuren door dit soort artikelen te lezen. Het helpt wel moet ik zeggen, en ik ben het er ook mee eens. Je kutn wanneer je alleen bent je jezelf weeropnieuw leren kennen. Ik ga me hier op richten de komende tijd.

  • Maartje on 22/10/2014 at 9:58 am

  Mijn relatie was erg verstikkend, het is gelukkig uit sinds 2 weken. Mijn vriend wilde alles voor mij bepalen, want voo ropleiding ik ging doen wat ik at op een dag, noem het maar op. Echt verschrikkelijk.

  • Klaasje on 22/10/2014 at 10:00 am

  Mijn vriend en ik zijn net samen en we zijn zo gelukkig, ik kan me geen leven meer zonder hem voorstellen. We doen alles samen! Eten, familie bezoek, met vrienden afspreken. Het werkt perfect voor ons, want als we elkaar lang niet zien krijgen we juist ruzietjes en irritaties.

  • Kusje_xx on 28/10/2014 at 1:39 pm

  Als ik een vriend heb, lijkt het me leuk om single te zijn. Als ik single ben, ben ik hard opzoek naar een vriend. Wat is er nou mis met mij?

  • Uiltje on 28/10/2014 at 1:40 pm

  Ik ben 28 en heel mijn leven single, hoe kom ik aan een leuke man? Ik ben erg verlegen dus maak niet makkelijk contact met iemand. Dit is een groot probeelm.

  • Yves on 28/10/2014 at 1:41 pm

  Morgen mijn eerste date sinds 5 jaar.. spannend!

  • Quirijn on 28/10/2014 at 1:42 pm

  Mijn beste vriendin heeft me gepusht om online te gaan daten, eerst vond ik het onzin. Nu ben ik blij dat ze het zo geregeld heeft voor me want ondertussen heb ik al 2 maanden een dater.

  • Kristel on 29/10/2014 at 10:31 am

  Ik snap niet wat iedereen zo erg vind aan single zijn. Het is juist heerlijk even tijd voor jezelf, dat is toch lastig als je een relatie hebt. Ik probeer altijd gelukkig te zijn met mezelf en dit straal je dan ook uit. Op deze manier vind je vanzelf weer lover als de tijd rijp is.

  • Ursela on 05/11/2014 at 3:55 pm

  Sinds vandaag officieel geen single meer!! We hebben het op facebook bekend gemaakt dat we een relatie hebben. Ik ben er zo blij mee, heb al 30 likes op mij status update 🙂

  • Frank on 11/11/2014 at 10:49 am

  Alles op zijn tijd vind ik een mooie uitspraak. Veel vrienden van mij willen direct een nieuwe vriendin als hun vorige relatie uit ging. Ik denk persoonlijk dat het niet goed is zo snel te wisselen van vriendin.

  • Ella on 26/11/2014 at 9:20 am

  Ik heb een tijd geleden een erg verstikkende relatie gehad. Mijn vriend hield me zo onder de duim, het was erg naar. Ik ben sinds het uit, dus al 2 jaar, single. Ik voel me geweldig, zo vrij. Ik denk dat ik hier nog een hele tijd van ga genieten.

  • Eveline on 26/11/2014 at 9:22 am

  Mijn huisgenootje heeft de ene vriendin na de ander, ik snap niet hoe hij het doet. Soms zijn er op een dag zelfs meerdere meisjes langs geweest. Het is zo een aardige jongen, maar ik vind dit erg vervelend aan hem. Het lijkt of hij geen respect heeft voor vrouwen. Toch is hij naar mij toe erg leuk en lief. Zonde.

  • Phil on 26/11/2014 at 9:24 am

  Ik vind single zijn helemaal niet prettig, heb het liefst een meisje om me heen. Ik heb vaak lange relaties en raak erg gehecht aan iemand. Toch ben ik ook snel verliefd op iemand, mits ik er voor open sta.

  • Mark on 26/11/2014 at 3:47 pm

  Ik vind single zijn niet zo een big deal. Het is leuk ja, een vriendin, maar niet altijd als jehet mij vraagt. Als je goed zelfstandig kunt zijn zul je ook een betere relatie hebben.

  • Marcel on 26/11/2014 at 3:53 pm

  Ik heb mijn ware liefde ontmoet en we zijn al een jaar samen. Het duurde wel even voordat ik hier achter was. Toen we elkaar leerde kennen kreeg ik de mogelijkheid in het buitenland te gaan werken. Het klonk erg aantrekkelijk in mijn oren en ik dacht voor een prille liefde blijf ik niet in Nederland. Toch kon ik maar niet beslissen en stelde het voor me uit. Bijna ben ik haar verloren, maar gelukkig is het goed gekomen tussen ons. Ik heb besloten in Nederland te blijven en snap niet hoe ik hier zo lang over heb kunnen twijfelen. Als ik bedenk wat ik wel niet allemaal gemist zou hebben als ik weg was gegaan, dan was het namelijk uit gegaan met mijn vriendin. Ik ben erg gelukkig met haar en ik denk dat ik haar volgend jaar ten huwelijk ga vragen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.