Relatietips voor single vrouwen

Vraag je je soms ook wel eens af wat nu het verschil maakt tussen een goede en een slechte relatie? En wat je moet doen om je volgende relatie wel te laten slagen? De vijf onderstaande tips helpen je alvast wat op weg. Met deze tips haal je meer uit jezelf en kun je mannen voortaan iets beter begrijpen.

Tip 1: Ga niet vergelijken
Vergelijk je nieuwe relatie nooit met een oude relatie. Zoek dus ook niet naar positieve eigenschappen van je ex in je nieuwe liefde. Als je steeds op zoek bent naar overeenkomsten dan vind je niemand waar je echt gelukkig mee kunt zijn.

Tip 2: Stop ermee als het niet werkt
Werkt het niet? Stop er dan mee. Het is de moeite niet waard om te vechten voor een nieuwe relatie als deze gewoon niet werkt. Ga ook nooit een relatie aan als je al wat twijfels hebt en hou je ook niet vast aan een relatie waarvan je eigenlijk weet dat jullie geen toekomst hebben. Het zal je alleen maar ongelukkig maken. Je kunt er dan beter mee stoppen en genieten van je single leven.

Tip 3: Geniet van je vrije single leventje
Onderschat de vrijheid van het single zijn niet. Je bent echt geen mislukkeling omdat je geen partner hebt. Geniet dus gewoon van je single leventje. Je straalt dan veel meer zelfvertrouwen uit en je zult zien dat er een wereld voor je open ligt. Het leven is ook leuk zonder partner. Houdt je ogen open voor de juiste man, maar laat niet alles voor hem vallen. Hou je lidmaatschap ook aan bij datingsite Parship zeg deze niet op!

Tip 4: Maak geen haast
Ze zeggen niet voor niets haastige spoed is zelden goed, dat geldt ook voor de liefde. Stort je dus niet hals over kop in een nieuwe relatie en klamp je niet vast aan hem. Hier houden mannen absoluut niet van. Hij wil je graag veroveren. Ook al ben je nog zo verliefd, doe het rustig aan.

Tip 5: Laat het beste van jezelf zien
Haal het beste uit jezelf en ban je onzekerheid uit. Los dit op en verberg het niet steeds. Pak je problemen of issues aan en zorg goed voor jezelf. Zowel innerlijk als uiterlijk. Zorg voor ontspanning, ga lekker sporten en koop nieuwe kleding. Als jij lekker in je vel zit ben je veel aantrekkelijker. Mannen zullen je sneller opmerken.

31 reacties

Naar het reactie formulier

  • Sanne on 08/10/2014 at 11:06 am

  Ik ben het niet helemaal eens met dit artikel, rustig aan doen kan ook juist voor verwatering van je relatie zorgen. Je moet goed laten blijken dat je iemand leuk vind, en als je rustig aan doen zal dit waarschijnlijk voor afstand zorgen. Zo ben ik iemand verloren waarbij dat niet goed ging. De jongen in kwestie dacht dat ik geen interesse in hem had omdat ik zo afstandelijk deed.

  • Manuela on 08/10/2014 at 2:09 pm

  Dat vergelijk herken ik wel. Ik heb 5 jaar een relatie gehad, het is uitgegaan omdat ik opnieuw verliefd werd op iemand anders. In het begin was het super, maar na een paar maanden betrapte ik mezelf erop dat ik mijn nieuwe liefde op allerlei punten vergeleek met mijn ex. Hoe grappig hij was, hoe goed hij met mijn familie en vrienden kon opschieten, in bed. Ik ben uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat ik dit deed omdat ik hem miste. Intussen heb ik het uitgemaakt en ben ik een aantal maanden single.

  • Anke on 08/10/2014 at 2:11 pm

  Ik vond single zijn de eerste periode verschrikkelijk! Wat miste ik mijn ex erg, en het leek steeds erger te worden. Gelukkig kan ik nu zeggen dat het na een half jaar prima gaat, en ik kan genieten van het single zijn. Het heeft wat tijd en energie gekost, ik moet investeren in mezelf en in mijn vriendenkring. Dit is gelukt en ik ben blj dat ik niet bij de pakkenier ben gaan zitten maar actie ondernomen heb!

  • Isa on 08/10/2014 at 2:17 pm

  Ik laat altijd het beste van mezelf zien als ik in een relatie zit. Ik ben erg perfectionistisch; mooie kleren, make up, huis opgeruimd. Hierdoor loop ik altijd op mijn tenen in een relatie, waardoor ik neit goed kan ontspannen. Mijn vriend merkte dit op en we hebben er uitgebreid over gepraat. We zijn er nu over uit dat we allebei lekker ons zelf moeten zijn, maar dat het ook belangrijk is het beste van jezelf te laten zien. Balans is key en dat ik mijn advies aan jullie.

  • fleur on 15/10/2014 at 7:12 am

  Ik ben alweer 2 jaar single en ik vind het heerlijk! Niks om je voor te schamen om zo nu en dan eens te daten maar niks serieus aan te gaan. Zo een periode heeft iedereen een keer nodig in zijn leven om weer tot jezelf te komen. Uitproberen wat je leuk vind en waar jevoor wilt gaan in het leven.

  • Anke on 15/10/2014 at 7:14 am

  Het lijkt mij soms ook wel eens fijn om single te zijn. Ik heb al 8 jaar een vriend en ik geef heel veel om hem, maar het is nooit eens wat anders! Ik denk dat het goed is om even van je zelf te genieten en niet altijd maar bezig te hoeven zijn met een ander. Ik durf het alleen niet aan om het uit te maken, want we passen zo goed bij elkaar. Ik zal er vast spijt van krijgen.

  • Paula on 15/10/2014 at 7:32 am

  Ik heb altijd de nijging om gelijk in een relatie te duiken als iemand interesse in mij toont. Ik vind het leuk om gezelschap te hebben en ben snel verliefd. Helaas heeft dit ertoe geleid dat ik vaak kortdurende relaties heb.. ik vind dit erg jammer en weet niet hoe ik hier mee om moet gaan.

  • Liz on 29/10/2014 at 3:14 pm

  Ik vind het moeilijk om single te zijn. Daarom heeft het erg lang geduurd voordat ik het uitmaakte met mijn ex vriend. Het ging al een tijd slecht maar ik dacht als we eraan werken komt het vast goed. Niet dus. Ik heb ervan geleerd dat ik beter naar mijn gevoel moet luisteren en minder naar mijn verstand.

  • Lenny on 29/10/2014 at 3:16 pm

  Tegenwoordig gaat iedereen maar uit elkaar, zo makkelijk allemaal. Ik geloof er neit in dat elk huwelijk perfect is maar je moet wel voor elkaar werken. Als je een dip hebt en besluit uit elkaar te gaan is dit zonde. Hier kun je overeen komen, geloof mij. Ik heb het zelf ook ervaren met mijn vriend.

  • Lenny on 29/10/2014 at 3:17 pm

  Ik ben erg confrontatie vermijdend, waardoor ik liever afleiding zoek dan mijn problemen aan te pakken. Dit heeft ertoe geleid dat ik erg onzeker ben. Ik Voel me nooit op mijn gemak in een conflict situatie. Mijn zus zegt dat ik beter voor mezelf moet opkomen.

  • Ryan on 29/10/2014 at 3:18 pm

  Ik ga morgen afspreken met de beste vriendin van mijn zusje. Ik vind het erg spannend, ondanks we elkaar al lang kennen. Nu is het toch anders.. hopen dat het leuk is.

  • Mike on 29/10/2014 at 3:26 pm

  Ik ben na 2 maanden gaan samenwonen met mij meissie en dat ging prima. Haast is het verkeerde woord, maar als je relatie goed gaat en je bent zeker van elkaar kun je best vlot gaan samenwonen.

  • Karel on 29/10/2014 at 3:28 pm

  Interessant om te lezen hoe vrouwen tegen relaties aankijken, dat is toch denk ik heel anders dan mannen. Ik geloof wel dat er een verschil bestaat tussen mannen en vrouwen op dit punt, en in veel meer punten. Zekerweten!

  • Froukje on 04/11/2014 at 10:52 am

  Ik ben na 5 jaar gaan samenwonen, was een goede keuze om zo lang e wachten. HEt valt nooit mee want je moet altijd aan elkaar wennen

  • Karel on 04/11/2014 at 10:53 am

  Na 10 jaar daten heb ik eindelijk de liefde van mijn leven gevonden via een datingsite. We zijn nu 3 maanden samen en het zo leuk. We hebben ook plannen gemaakt om over een jaar samen te gaan wonen.

  • Frenk on 11/11/2014 at 3:44 pm

  Vergelijken zal je altijd onbewust blijven doen! Kan je niets tegen

  • Olaf on 19/11/2014 at 3:30 pm

  Vergelijk je nieuwe relatie nooit met een oude relatie. Zoek dus ook niet naar eigenschappen van je moeder in je nieuwe vriendin. Iedereen is uniek en daar moet je op focussen. Als je steeds op zoek bent naar overeenkomsten dan vind je niemand waar je echt gelukkig mee kunt zijn.

  • Karel on 19/11/2014 at 3:31 pm

  Ik zoek in mijn vriendin eigenschappen die mijn zusje ook heeft. Mijn zusje en ik hebben namelijk zo een goede band, dan zal het met mijn vriendin ok vast goedkomen.

  • Deniss on 19/11/2014 at 3:32 pm

  Mijn moeder heeft mijn huidige vriendin en mij aan elkaar gekoppeld. We zijn al 10 jaar gelukkig samen, mijn moeder heeft er dus wel verstand van.

  • Yuri on 19/11/2014 at 3:32 pm

  Morgen daten, spannend….

  • Laratje on 19/11/2014 at 3:32 pm

  Mijn vriend en ik zingen samen, dit schept een unieke band tussen ons. Hierdoor begrijpen wij elkaar erg goed.

  • Mariel on 26/11/2014 at 8:48 am

  Mijn vriend vindt het erg belangrijk dat ik frequent sport. Hij doet dit zelf ook en vind het aantrekkelijk als vrouwen fit zijn. Ik vind sporten eigenlijk helemaal niet leuk en ik zit hier best mee. Als ik ermee zou stoppen, en wat pondjes aan zou komen, zou hij me dan verlaten? Hij zegt van niet, maar ik geloof er niks van. Ik denk dat hij me probeert te stimuleren, maar het voelt als een grote last op mijn schouders.

  • Yilze on 26/11/2014 at 8:51 am

  Ik vind single zijn heerlijk. Ik ben al 2 jaar single, nadat ik 5 jaar een verstikkende relatie heb gehad. Ik was zo blij dat ik van hem af was dat ik het gevierd heb met 2 jaar single zijn! šŸ˜‰ Ik doe lekker mijn eigen ding en heb wat hobby’s opgepakt, waar ik hiervoor nooit tijd voor had. Het is belangrijk je contacten met vrienden goed te onderhouden, want dat maakt het single leven wel een stuk aangenamer. Ik heb hard mijn best moeten doen om nieuwe vrienden te maken nadat mijn relatie over ging.

  • Veerle on 26/11/2014 at 12:55 pm

  Ik heb heel veel twijfels gehad over mijn huidige relatie. Ik heb zelfs op het punt gestaan het uit te maken met mijn vriend, maar gelukkig heb ik het niet gedaan. We hebben zo een stabiele relatie, als ik dat had weggegooid omdat ik persoonlijk wat instabiel was, was het echt zonde geweest. Soms moet je even doorzetten.

  • Mia on 26/11/2014 at 12:57 pm

  Ik probeer altijd rustig aan te doen wanneer ik aan een relatie begin, maar het mislukt altijd. Ik ben zo snel en zo hevig verliefd, dat ik bijna meteen wil samenwonen. Elke minuut met mijn geliefde doorbrengen. Helaas heb ik gemerkt dat dit helemaal fout kan lopen. Mijn laatste relatie was na 2 maanden uit, erg vervelend. Niemand snapt hoe het zo heeft kunnen lopen en vraagt er vaak over. Ik wil er liever niet over praten. Volgende keer doe ik het echt anders..

  • Annika on 26/11/2014 at 1:01 pm

  Mijn huisgenootje heeft hele theorieen over single vrouwen, ze vindt het goed voor de emancipatie. Wat een onzin. Ik ben al lang erg gelukkig met mijn vriend en ik hoef geen single te zijn om onafhankelijk te zzijn,

  • Priscilia on 26/11/2014 at 2:53 pm

  Mijn ex vriend was erg onzeker over onze relatie. Hij zei altijd tegen mij dat ik te mooi was voor hem. Hij zei dat vaak, maar zei daarnaast ook lelijke dingen tegen mij. Om me te kleineren en onzeker te maken. Hiermee hoopte hij te bereiken dat ik dacht dat ik niemand beters kon krijgen dan hem. Het heeft gewerkt, want ik ben 4 jaar met hem samen geweest. Tot dat hij me aan de kant zette voor een model. Ik was zo kwaad! Nu het een aantal maanden uit is zie ik pas in wat hij me al die tijd heeft aangedaan. Wat een ellende heb ik meegemaakt door hem. Ik hoop dat mijn volgende vriend wel het beste met mij voor heeft.

  • Merel on 26/11/2014 at 2:56 pm

  Ik heb erg lang een knipperlicht relatie gehad. Ik was erg blij met mijn toenmalige vriend, maar mijn ouders en vrienden gaven veel commentaar. Hij zou een lapswans zijn en niet het beste met mij voor hebben. Ik wilde er niks van weten, want ik was verliefd. Toch was hij erg makkelijk in afspraken afzeggen en dergelijke. Er ging ook nog een gerucht dat hij vreemd is gegaan met een vage kennis van mij (zijn ex). Ik weet niet wat ik moet geloven hoor.. soms heb ik het idee dat mensen graag slecht nieuws vertellen en minder graag het goede nieuws horen van je relatie.

  • Ellemieke on 26/11/2014 at 3:27 pm

  Ik ben al 3 jaar single en ik voel me er prima bij. Soms wil ik wel graag weer eens een vriend, want daar zitten ook voordelen aan. Lekker gezellig samen op de bank en als je problemen hebt kun je goed op iemand bouwen. Ik ben echter gewoon blij met hoe het nu is, die vriend komt vanzelf op een moment dat ik er niet naar zoek

  • Sanne on 26/11/2014 at 3:28 pm

  Ik vergelijk altijd mezelf met anderen. Ik word er erg onzeker van maar toch is het wel verleidelijk dat te doen!

  • Polsje on 26/11/2014 at 3:29 pm

  Mijn man en ik zijn zwanger en krijgen een kind! We hebben elkaar ontmoet via een datingsite en zijn al 5 jaar gelukkig met zijn tweeen. Ik kan het iedereen aanraden hier gebruik van te maken. Zet je over die drempel heen en schrijf je in. Er gaat een wereld voor je open.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.