Online daten

Steeds meer singles zijn via het internet op zoek naar cupido. Dat merk je bijvoorbeeld aan het aantal
beschikbare datingplaatsen op het internet. Niet alleen zijn er datingssites voor iedereen, maar ook
die er zich richten op een welbepaalde doelgroep: datingssites voor hoger opgeleiden, datingssites
voor miljonairs, datingssites voor ouderen, etc. Voor vrijwel iedere man of vrouw is een
gespecifieerde datingssite. Online daten heeft dan ook verschillende voordelen:

 
1. Ruim aanbod: het ruime aanbod aan singles is natuurlijk één van de grootste voordelen van online
daten. Singles kunnen zich eenvoudig inschrijven via het internet, en bij een geslaagde date
uitschrijven. Loopt de relatie uiteindelijk toch spaak? Dan schrijf je je probleemloos weer opnieuw in
op de datingssite.

 
2. Altijd beschikbaar: online daten hoeft niet hier en nu te gebeuren. Vroeger moest je bij
vrijgezellenfeestjes op hetzelfde moment op dezelfde plaats aanwezig zijn, voor mocht je je partner
willen vinden. Nu volstaat het om een profiel aan te klikken, een berichtje te typen en een reactie af
te wachten. Idem voor jou: je beantwoordt een reactie wanneer het jou uitkomt.

 
3. Straight to the point: profielen van datingssites zijn zo opgesteld dat ze onmiddellijk een duidelijk
beeld geven van de persoon. Leeftijd, gewicht, lengte, hobby’s, beroep en zelfs foto’s: je komt
onmiddellijk te weten of een bepaalde persoon met jou matcht.

 
4. Meerdere contacten tegelijkertijd: in tegenstelling tot vrijgezellenfeestjes of single-avonden, hoef
je je niet te beperken tot één persoon. Via datingssites kan je contacten leggen met meerdere
personen tegelijkertijd, en uiteindelijk toch maar afspreken met één contact. Wie weet bloeit er uit
de andere contacten wel een mooie vriendschap.

 
5. Baken je terrein af: via het internet hoef je ook nooit bang te zijn om iemand hardhandig af te
wijzen. Doet iemand jou oneerbare voorstellen? Of is hij echt niets voor jou? Verwijder simpelweg
het bericht en negeer toekomstige berichten. De boodschap zal onmiddellijk duidelijk zijn, zonder pijnlijk gezichtsverlies.

 

33 reacties

Naar het reactie formulier

  • Leon on 13/02/2013 at 8:25 pm

  Ik vind het best moeilijk om online te daten want zodra het chatten te gezellig word haken de meeste vrouwen af, zij mogen wel sex getinte opmerkingen maken maar als ik dan iets stouts zeg haken ze af, ziekelijk vind ik dat.

  • Nance on 18/02/2013 at 8:16 pm

  Ik heb goede ervaringen met online daten, ik woon sinds kort weer samen met een lieve vrouw die het zelfde heeft mee gemaakt als ik jaren mishandeld door een partner, door online daten kom je er sneller achter wat iemand wil en heeft meegemaakt in een cafe is het vaak gezellig en gooi je niet zo snel al je sores op tafel.

  • Aysa on 04/03/2013 at 8:33 pm

  Ik vond het in het begin best lastig je weet toch niet zo goed wie je voor je hebt omdat je elkaar niet echt kan zien, maar het is gewoon niet meer weg te denken op dit moment bijna iedereen die ik ken doet er aan mee, dus ik wilde niet achter blijven, het werkt wel verslavend omdat ik toch heel de tijd ga kijken of ik al reacties heb gekregen, ik moet zeggen ik mag niet klagen tot nu toe gaat het goed.

  • Edgar on 07/03/2013 at 7:09 pm

  Online daten is niet meer weg te denken uit ons systeem, je bent gek als je er niet aan mee doet, je zegt toch ook niet ik ga niet pinnen ik vind al die onzin verhalen over ik vind het eng weet niet wie het is zo belachelijk.
  Als je iemand in de kroeg ontmoet weet je ook niet wie het is, hij kan je eenmaal thuis ook wel wat aandoen??

  • Janet on 11/03/2013 at 1:56 pm

  Ik ben er eigenlijk een beetje klaar mee met het online daten, de meeste mannen doen het toch voor de sex, voor de rest willen ze niks, nou ga dan naar een bordeel denk ik dan??

  • Esther on 15/03/2013 at 11:02 am

  Ik zou mijzelf niet zo snel op een datingsite inschrijven. Al moet ik toegeven ook ik heb mijn partner op het internet ontmoet. Maar de situatie was anders. Datingsite geeft mij zo een desperate gevoel. Dat was op de gewone chat niet zo. Was niet op zoek naar een partner, maar we ontmoetten elkaar en alles verliep spontaan.

  • Dieter on 17/03/2013 at 9:01 am

  Online daten is geweldig en het is haast niet meer weg te denken uit on ze huidige maatschappij. In mijn vriendenkring ken ik zeker 3 stellen die elkaar via online daten hebben ontmoet. De meeste singles die ik ken, hebben zich ook ingeschreven op een datingsite. Het is gewoon een perfecte manier om iemand te leren kennen. Het is veel makkelijker om iemand via een datingsite aan te spreken, dan in een drukke kroeg.

  • Floortje on 17/03/2013 at 9:03 am

  Ook al is online daten heel normaal, toch ben ik er erg voorzichtig mee. Ik heb al een paar keer met mannen gechat die duidelijk iets anders wilden, dan ik. Heel vervelend dus. Als ik met een man chat, dan vertel ik de eerste weken dan ook nooit te veel over mezelf.

  • Simon on 23/03/2013 at 1:47 pm

  Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor opmerkingen je maakt. Als deze net iets té sexgetint zijn, dan haken de meeste vrouwen af.

  • Robin on 23/03/2013 at 1:49 pm

  Ja, dat is zo. Iedereen die ik ken doet wel aan online daten. En als je iemand gewoon in de kroeg ontmoet kan die persoon zich ook anders voordoen. Toch zou ik niet zo snel met iemand bij mij thuis afspreken op een eerste date. Ook niet als ik die persoon al in de kroeg heb ontmoet, je weet namelijk nooit gelijk wie je voor je hebt.

  • Mieke on 31/05/2013 at 7:18 pm

  Ik sta al op veel sites ingeschreven en ik blijf het spannend vinden, al die reacties en aandacht van al die mannen heerlijk!

  • Kelly on 26/10/2013 at 8:42 am

  Ik sta ingeschreven bij een datingsite voor hoger opgeleiden en ik kan het iedereen aanraden! Ik heb hier onlangs een leuke man ontmoet waarmee ik goed kan praten en die een leuke baan heeft. Online daten vind ik echt een uitkomst, want in het dagelijks leven kom ik geen leuke mannen tegen.

  • Charlotte on 26/10/2013 at 8:44 am

  Ik vind online daten geweldig! ik sta ingeschreven bij twee duurdere datingsites en heb al drie dates gehad. De laatste date was echt heel leuk. Het was een heel lieve en interessante man en we hebben dit weekend weer een date. Ik had hem in het dagelijks leven nooit ontmoet denk ik.

  • Laurentien on 14/11/2013 at 11:47 am

  Ik heb een account bij een grotere, bekende datingsite en heb al een paar dates gehad. Online daten is echt leuk vind ik. Je leert iemand al best goed kennen voordat je ermee afspreekt en zo heb je lekker wat gespreksstof.

  • Tas on 14/11/2013 at 11:48 am

  Ik pas altijd op met online daten en geef nooit mijn emailadres. Meestal houd ik gewoon via de datingsite contact met die persoon. als ik met hem afspreek dan doe ik dit ook gewoon in de stad en niet bij mij thuis. Je weet immers nooit goed wie je voor je hebt.

  • Elif on 05/12/2013 at 1:14 pm

  Ik houd van online daten, vooral omdat ik hierdoor mijn vriend heb leren kennen. Hem had ik nooit ontmoet als ik me niet had ingeschreven op een datingsite. Na een paar weken chatten hadden we een date gepland en toen we elkaar zag sloeg de vlam gelijk in de pan.

  • Salvador on 05/12/2013 at 1:15 pm

  Ik ben gek op online daten. Het al een paar leuke meiden ontmoet via een datingsite. Geweldig om op deze manier iemand beter te leren kennen. Je kunt veel beter nadenken over de vragen die je wilt stellen.

  • Gaby on 24/01/2014 at 12:17 pm

  Ik vind online daten heel fijn. Dit kan je lekker doen wanneer je er tijd voor hebt en je kunt er ook goed de tijd voor nemen. Ik ben nu lid van een datingsite en heb hier een man leren kennen waar ik nu veel mee chat. Via een online datingsite kan je elkaar echt goed leren kennen vind ik.

  • Do on 24/01/2014 at 12:17 pm

  Ik ben wel eens lid geweest van een datingsite, maar vind er eigenlijk niets aan. Ik ontmoet iemand liever in het echt.

  • Peter on 31/01/2014 at 8:04 pm

  Ook ik heb fink wat ervaringen met online daten. Zo heb ik me op heel wat datingsites ingeschreven, maar telkens was het weer hetzelfde verhaal. Aangezien ik een vrij goed uitziende man ben, komen de vrouwen op datingsites vaak op me af voor 1 ding. Misschien vreemd voor een man, maar ik wil juist graag iets meer diepgang met een vrouw, in plaats van direct gericht zijn op het lichamelijke. Na een aantal teleurstellende ervaringen, las ik reviews over Parship. Dit veranderde mijn ervaringen met online datingsites behoorlijk, want bij Parship werkt alles anders dan bij andere datingsites. Bij Parship moet je namelijk eerst een persoonlijkheidstest invullen, voordat je echt aan de gang kunt met daten. De reacties zijn dan ook een heel stuk serieuzer. Iedereen die dus teleurgesteld is in online daten, raad ik aan eerst eens goed rond te kijken welke datingsite goed past, pas dan inschrijven bespaart flink wat tijd.

  • Janneke on 05/03/2014 at 10:41 am

  Ik probeer mijn gescheiden vriendin aan het online daten te helpen. Ze is hartstikke leuk maar gebroken door haar scheiding. Ik wil dat ze weer plezier krijgt in het leven, maar ze wilt er niks van weten.

  • peetje on 16/09/2014 at 9:42 am

  meerdere contacten tegelijk is ook niet alles, dan haal je ze door elkaar.

  • Pim_88 on 16/09/2014 at 9:59 am

  Leuk artikeltje, ik denk dat ik het ook maar ga proberen. Ben alweer 2 jaar single.

  • quirine on 16/09/2014 at 10:00 am

  Ik heb het ok geprobeerd en vond het in het begin erg wennen. Wie spreek je aan en wat moet je denken van iemand die jou aanspreekt? Later wende het en heb ik ook in het echt met iemand afgesprroken. Uiteindelijk heb ik mijn vriend hier niet ontmoet, maar het was een waardevolle ervaringl

  • Klaasje on 22/10/2014 at 11:22 am

  Ik vind internet daten ideaal, want de drempel om iemand aan te spreken ligt een stuk lager. Ik ben veel relaxter in een praatje maken met iemand via internet, want als het niet klikt is het ook net zo makkelijk af te kappen. Het is namelijk minder eng om via de chat te zeggen dat je verder gaat kijken dan in het echt. Het is minder confronterend en je weet dat iedereen meerdere contacten heeft. Daarom zal de persoon in kwestie er minder mee zitten als je hem afwijst.

  • Martinus on 22/10/2014 at 11:24 am

  Ik ben sinds een jaar bezig met internet daten. Het was voor mij erg spannend om hiermee te beginnen, want niemand uit mijn vriendenkring deed het. Het voelde een beetje als een mislukking, zo van in het echt lukt het niet dan maar via internet. Nu kijk er heel anders tegen aan. Het is juist slim om via internet te daten, want er is groter aanbod dan wanneer jein de kroeg staat. Je kunt zelf bepalen wanneer je actief bent en je zit dus niet vast aan de avondjes uit metje vrienden. Echt perfect

  • Tim on 28/10/2014 at 1:37 pm

  Mijn moeder raadde mij aan online daten uit te proberen. Ik ben 27, single en woon bij mijn ouders. Mijn moeder wilt graag dat ik ga trouwen en kinderen krijg. Misschien lukt het nu eindelijk een partner te vinden.

  • Kusje_xx on 28/10/2014 at 1:38 pm

  Online daten is echt een uitkomst! Ik heb het erg druk met mijn werk en nu kan ik als ik thuis kom lekker op de bank contact zoeken. Eerst sleepte ik mezelf naar de kroeg om op mannenjacht te gaan, maar door mijn baan kan dat niet meer.

  • Jeanette on 05/11/2014 at 3:35 pm

  Hallo allemaal. Ik ben sinds 10 jaar weer vrijgezel en ik ben opzoek naar een leuke, spontane man. Hij moet mij het pleizer in het leven terug geven. Dat ben ik verloren na mijn scheiding. Het was erg zwaar maar ik ben klaar voor een nieuwe start.

  • Mike on 05/11/2014 at 3:36 pm

  Na lang wikken en wegen heb ik besloten ook aan online dating te beginnen. Al vele zijn mij voor gegaan, dus ik dacht het is niks om me voor te schamen.

  • Nikita on 05/11/2014 at 3:42 pm

  Meetnow.nl vind ik persoonlijk een erg leuke website. De website ziet er fris en netjes uit, en er staan veel profielen op. De profielen zijn tevens niet nep. Ik heb al 2 dates gehad via deze site. Helaas nog niet de ware gevonden, maar ik vermaak me prima. De ware komt van zelf.

  • Paul on 05/11/2014 at 3:43 pm

  Mijn vrouwtje ontmoet via Lexa, ik kan me geen leven zonder haar meer voorstellen.

  • Frank on 11/11/2014 at 10:47 am

  Ik vind datingssite ook erg to the point. Het is super handig om meteen een beeld te hebben van de persoon die voor je zit.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.