Jullie eerste telefoongesprek

telefoon
Heb je iemand leren kennen via een datingsite en wordt het contact steeds leuker tussen jullie? Dan wil je hem of haar natuurlijk al snel beter leren kennen. Een telefoongesprek is hierbij een mogelijkheid. Alleen wanneer en hoe vraag je haar of zijn nummer?

Bel eerst
Het is echt een aanrader om eerst met iemand te bellen, voordat je elkaar tijdens een echte date ontmoet. Iemand kan tijdens een telefoongesprek namelijk heel anders overkomen, dan in de mailtjes. Door elkaar te bellen, kan je alsnog besluiten om elkaar niet in het echt te ontmoeten.

Nummerherkenning uit
Geef niet te snel je telefoonnummer. Doe dit pas al je het gevoel hebt dat je hem of haar kunt vertrouwen. Bel ook zonder nummerherkenning. Ook al komt iemand per mail betrouwbaar over, je weet het nooit zeker of deze persoon ook echt te vertrouwen is. Schakel de nummerherkenning dan ook uit. Je hoef je nummer natuurlijk niet geheim te blijven houden, vooral niet als jullie al een paar hebben gebeld. Als iemand echt interesse in je heeft, dan is deze persoon ook vaak bereik om zijn of haar nummer aan je te geven. Als hij of zij er vaag over blijft doen, dan klopt er vaak iets niet.

Maak een lijstje
Een eerste telefoontje met een eventuele nieuwe date, is altijd even wennen. Als je bang bent dat je afgaat of niet weet waar je het over moet hebben, kan je alvast een lijstje maken met eventuele vragen die je hem of haar kunt stellen.

33 reacties

Naar het reactie formulier

  • Simone on 08/02/2013 at 8:15 pm

  Nou ik moet eerlijk zeggen dat ik liever mijn nummer niet geef want dan blijven ze je stalken met sms en telefoontjes en daar zit ik niet op te wachten zeker als ik de man (achteraf ) helemaal niet zie zitten.
  In het verleden heb ik dat vaker meegemaakt moest ik een ander nummer nemen.

  • Barbara on 12/02/2013 at 6:59 pm

  Ik geef mijn nummer ook liever niet. Als ik een man leer kennen via een datingsite en we al een tijdje contact hebben, dan probeer ik altijd achter zijn nummer te komen. Zo kan ik hem zelf bellen, zonder nummerherkenning. Dit vind ik veiliger

  • Dewi on 12/02/2013 at 9:08 pm

  Mijn date belde me laatst en zijn stem was hard en onduidelijk dat was voor mij zón afknapper, ik moest iedere keer zeggen wat zeg je??
  Hij ging daarna stotteren nou misschien was het een leuke date geweest maar dat telefoon gesprek was geen succes!

  • Fred on 13/02/2013 at 8:33 pm

  Laatst had ik mijn date aan de telefoon ze klonk opgewekt en spontaan ik had er veel zin in mede door het leuke gesprek in het echt viel ze wel tegen de spontane meid was met de noorderzon verdwenen volgens mij heeft ze me er in gelokt.

  • Marloes on 19/02/2013 at 7:53 pm

  Ik heb laatst drie keer geprobeerd te bellen maar als maar nam hij niet op??
  nou dat heeft voor veel irritatie gezorgd, ook beantwoorde hij mijn sms niet, pas na een week belde meneer me terug nou toen dacht ik bekijk het maar.

  • Jesse on 22/02/2013 at 7:41 pm

  Vorige week belde mijn date me op om te vragen of onze afspraak een dag verzet kon worden, nou haar Haagse accent was voor mij een enorme afknapper, ze had ook een krijs stem, ik heb de dag erna af gebeld dat ik ziek was, die date was voor mij gelijk voorbij na het telefoongesprek.

  • Jordi on 05/03/2013 at 7:20 pm

  Ik had laatst een date een uur van te voren belde ze af, ik had er die ziekte in en toen ze me een week later weer belde voor een afspraak heb ik heel bot gedaan, ik had er al geen zin meer in, maar ze bleef maar volhouden en opdringen ze had totaal niet door dat het voor mij allang voorbij was.

  • Ilse on 09/03/2013 at 6:52 pm

  Jordi: Dat is jammer, want misschien was ze wel echt ziek. Het kon ook dat ze pas een uur van tevoren afbelde, omdat ze ineens ziek was geworden. Ik denk dat ze echt een date met je wilde, omdat ze je weer heeft opgebeld.

  • Romy on 09/03/2013 at 6:54 pm

  Ik had ook een keer een telefoongesprek met een man die erg leuk leek tijdens het chatten, totdat ik hem belde en hij zijn mond opendeed. Wat een vreselijk accent en een hele harde stem. Dit was echt een enorme afknapper. Ik heb hem maar laten weten dat ik een date toch niet zag zitten.

  • Laura on 09/03/2013 at 6:56 pm

  Ik heb mijn vriend leren kennen via een datingsite. Tijdens ons eerste telefoongesprek werd ik al verliefd op zijn stem. Die was heel rustig en een beetje zacht. Ik werd er helemaal relaxed van. Zijn stem voelde dus al vertrouwd. Toen we elkaar zagen was het gelijk goed en een week later hadden we een relatie.

  • Samuel on 09/03/2013 at 6:57 pm

  Ik vind een eerste telefoongesprek met iemand die ik via een site heb leren kennen erg spannend. Meestal maak ik een lijstje met punten waar ik het over kan hebben of vragen die ik kan stellen. Als er dan stiltes vallen, dan kan ik daar op kijken.

  • Casper on 09/03/2013 at 6:59 pm

  Ik had laatst een vrouw leren kennen via een datingsite en na een paar weken chatten, belden we elkaar op. Helaas klonk ze heel anders dan ik me had voorgesteld. Ze had een vreselijke stem. Een rokerige stem met een vreselijk accent. Toen besloot ik dus gelijk dat ik geen date met haar wilde.

  • Barbera on 14/03/2013 at 7:34 pm

  Nou ik wou dat ik maar nooit zijn nummer had gevraagd hij neemt nooit op, belt niet terug, sms niet ik heb er geen goed gevoel over, het maakt me gek ik moet het gewoon vergeten makkelijker gezegd dan gedaan.

  • Esther on 15/03/2013 at 8:27 am

  We hebben elkaar gewoon tijdens het chatten leren kennen. Geen datingsite. Ons eerste telefoongesprek was zo fijn. Net als of we elkaar al jaren kenden. Hij was boodschappen aan het doen en we hebben heerlijk gebabbeld over eten en drinken.

  • Nora on 18/03/2013 at 9:08 am

  Tegenwoordig, vragen ze direct of je een smartphone hebt met Whatsapp. Hoe slim kan je het spelen om een telefoonnummer te verkrijgen. Ik heb een hekel aan mensen die bij de kennismaking al om een nummer vragen. Als het erg gezellig is, spreek je toch af voor een volgende keer?

  • Lisa on 18/03/2013 at 9:49 pm

  Ik ben er niet zo moeilijk in. Vind ik iemand leuk, dan vraag ik gewoon zijn nummer. Wat kan er toch mis gaan? Als het gesprek mij niet aanstaat dan blokkeer ik hem op mijn smartphone en kan hij me niet meer bellen.

  • jeneffer on 22/03/2013 at 8:04 pm

  Ik app veel liever dan dat ik bel heb gemerkt dat ik dat niet zo heel vaak doe en daar word ik zenuwachtig van bellen is ook een beetje uit de tijd, vind ik.

  • Iris on 03/04/2013 at 7:19 pm

  Mijn vriend belde me via een callcenter, postcode loterij actie ik was niet echt gezellig ergerde me weer aan het zoveelste telefoontje uiteindelijk werd het een leuk gesprek en daarna kwam het tot een date bizar he, we zijn nu 4 jaar verder en nog steeds samen.

  • Loes on 05/06/2013 at 7:56 pm

  Mark als je dit leest hoop ik dat je er achter komt dat ik jou dus nooit meer ga bellen he bekijk het maar ( met je ik neem lekker niet op streken) ik ben er klaar mee!

  • Nance on 14/06/2013 at 6:49 pm

  Ik wist ineens niet meer wat te zeggen toen ik zijn stem hoorde ik heb het gelijk opgehangen heel stom natuurlijk

  • Ilse on 12/07/2013 at 7:11 pm

  Was kort maar krachtig zoals veel mannen zijn.

  • Roland on 04/10/2013 at 8:52 am

  Ik had een vrouw leren kennen via een datingsite en we hadden afgesproken om elkaar te bellen. Ik was er best even zenuwachtig voor en heb van tevoren opgeschreven over welke onderwerpen ik het wilde hebben. Gelukkig kon ze gezellig praten en was het ijs tussen ons zo gebroken. We hebben 2 uur gebeld en hebben snel een date.

  • Barbara on 04/10/2013 at 8:52 am

  Het helpt als je wat punten opschrijft waar jullie het over kunnen hebben. Dat heb ik ook gedaan toen ik mijn vriend voor het eerst belde.

  • Tiara on 05/11/2013 at 5:21 pm

  toen ik mijn vriend voor het eerste belde was ik zo zenuwachtig. We hadden elkaar ontmoet via een datingsite. Gelukkig is het een makkelijker prater en stelde hij me erg op mijn gemak. Wel had ik mijn nummerherkenning uitgezet. Ik kende hem immers niet en je weet het nooit. Dat bleek achteraf nergens voor nodig te zijn, want het is een schat van een man. Ik ben blij dat ik hem heb ontmoet.

  • Stefanie on 05/11/2013 at 5:23 pm

  Ik heb al een paar keer een man ontmoet via een datingsite en ermee gebeld. meestal bereid ik het telefoongesprek wat voor en vertel ik niet gelijk te veel over mezelf. ook doe ik de nummerherkenning altijd uit. Dit doe ik sinds ik een nogal vervelend ervaring heb meegemaakt met een man bij wie ik dit niet had gedaan. Hij bleef me maar bellen en lastigvallen. ook toen ik hem had duidelijk gemaakt dat ik hem niets moest. Na een paar weken werd het zo erg dat ik zelfs een ander nummer heb genomen. Het is dus echt een advies om je nummerherkenning uit te zetten als je iemand voor het eerst belt.

  • Madeleine on 24/02/2014 at 2:48 pm

  Ik heb wel eens te snel mijn telefoonnummer gegeven… het bleek een stalker. Heb een ander nummer moeten nemen om ervan af te komen.

  • Rianne on 07/03/2014 at 8:42 am

  haha, die reactie van Madeleine herken ik zo erg! ik had ook een keer veeeel te snel mijn nummer gegeven en het bleek echt een mega stalker. tig voicemails op een dag terwijl ik gewoon aan het werk was, jongen chill! op een gegeven moment heb ik opgenomen en hem even duidelijk laten weten dat hij moest kappen en dat er anders maatregelen werden getroffen. toen was het wel klaar

  • Vief on 14/03/2014 at 9:14 am

  Ik heb deze tips gebruikt en het ging echt super goed! Zeker dat lijstje was handig, dan wist ik gewoon precies wat ik wilde vragen, want soms weet je dat niet meer door de spanning.

  • Linsey on 21/03/2014 at 9:29 am

  Meiden, bel hem gewoon op. Je hoeft ook niet te wachten totdat hij belt, we leven in 2014, dus je kunt makkelijk als eerste bellen en zeg gewoon wat leuke dingen die je die week heb mee gemaakt ofzo, dan gaat het vanzelf wel lopen.

  • Marijn on 10/04/2014 at 8:36 am

  Altijd spannend, maar wees gewoon jezelf!

  • Quirijn on 15/05/2014 at 8:59 am

  Het beste is sowieso om altijd als man eerst te bellen, dat waarderen vrouwen echt wel!

  • saskia on 05/06/2014 at 8:21 am

  Dit had ik echt zo erg moeten doen, voordat ik op date ging. Ik kwam er namelijk achter dat mijn date een verschrikkelijk accent had, en als ik hem even had gebeld, dan had ik dat wel geweten. Van je fouten kun je leren 🙂

  • Thijs on 08/07/2014 at 12:48 pm

  Als je in een bar bent en je vraagt een meissie om haar nummer, bel dan even gelijk om het te checken waar ze bij staat want als ze de verkeerde geeft heb je haar dus gelijk betrapt en lullig zal ze zich dan zeker voelen!

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.