sep 29

Hoe positief in het oog springen?

 Opvallen kan iedereen. Subtiel, maar positief in het oog springen is andere koek. Wanneer je een  vrouw of man hebt ontmoet die helemaal jouw ding is, wil je natuurlijk meteen indruk maken. Hoe  kan je echter positief opvallen zonder jezelf te overdrijven?

1. Presenteer jezelf zo snel mogelijk. Vrouwen, idem voor mannen, willen graag weten wat voor vlees  ze in de kuip hebben. Stel jezelf in de loop van het eerste of tweede contact voor. Werk, opleiding,  hobby’s en interesses kunnen de aandacht meteen naar jou toe trekken.

2. Probeer op te vallen. Hiermee bedoelen we niet “haal een mopje uit met een persoon naast jou op  restaurant of café”. Hetzelfde voor het plotse idee om een romantische ballade voor hem/haar te  zingen. Zingen is op een eerste date not done, zeker wanneer je van jezelf weet dat het vals klinkt.  Beter probeer je de aandacht op een subtiele manier richting jou te trekken.

3. Laat een vriend of vriendin over je stoefen. Vrienden en vriendinnen kunnen gemakkelijk je  positieve, en helaas ook negatieve kantjes, opnoemen. Neem eens een vriend mee tijdens de tweede of derde date, en laat hem vertellen over wat voor een “trouwe, behulpzame en lieve man of vrouw”  je wel niet bent.

4. Som behaalde successen op. Een date draait niet enkel om roem of werk, maar kan wel een  positieve indruk nalaten. Ben je bijvoorbeeld actief als vrijwilliger? Vertel dan eens over de unieke  dingen die jou vereniging of stichting al heeft verwezenlijkt. Of je bent misschien zelfstandig? Haal  dan de innovatieve ideeën van jouw bedrijfje aan.

5. Hou het kort. Begin geen ellelange gesprekken wanneer je voelt dat het onderwerp hem of haar  niet interesseert. Probeer zo kort mogelijk te zijn. Vrouwen en mannen weten immers graag meteen  waarmee ze te maken hebben.

31 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Het is wel waar wat er in dit artikel staat, maar het is vooral belangrijk dat je gewoon jezelf blijft en je niet anders voordoet. Een beetje proberen op te vallen helpt ook. Zo heb ik mijn huidige vriend leren kennen. Hij stond naast me in de kroeg en haalde een grapje met me uit. Daarna begonnen we een gesprekje en al snel hadden we een eerste date.

 2. Het is tegenwoordig zo dat iedereen er van alles aan doet om leuk en intressant te zijn en daar mee kom je in de fase dat je niet meer weet wat iemand zijn ware gezicht is, alles is fake lijkt het wel, haar, nagels, borsten, etc—-het word zo langzamerhand een oppervlakkige nep wereld.

 3. Mijn advies is aan veel mannen doe niet gelijk te aardig tegen de dames, want dan krijgen ze capsones en gaan ze naast hun schoenen lopen, veel mannen zeggen in het begin overal ja op en kunnnen dan na verloop van tijd geen kant meer op, niet doen dus heren!

 4. Ik draag altijd laag uitgesneden kleding een goed decolete is toch een must voor een vrouw, altijd succes als je weil op vallen, rode lipstick werkt ook goed, en een vriendelijk gezicht natuurlijk er zijn zoveel vrouwen die rot uit hun ogen kijken dan denk ik gek he zo loopt iedereen vanzelf bij je weg.

 5. Uitdagende, sexy kleding is zeker een must voor een vrouw, maar het moet wel stijlvol blijven. Als je teveel van jezelf laat zien, krijg je weer een aandacht van mannen die maar een ding willen. Make-up, zoals een mooie rode lipstick en mascara werkt zeker goed. Met een stralende lach erbij, krijg je al snel aandacht.

 6. Marjon heeft wel een beetje gelijk. Als ik uitga en om me heen kijken, ziet veel vrouwen er erg nep uit. Fake nagels, fake haar, lagen make-up op. Ik doe hier niet aan mee. Ik vind het vreselijk om lagen make-up te dragen en bovendien is het niet natuurlijk. Door gewoon jezelf te zijn, spring je veel meer in het oog.

 7. Ik had laatste een date met een man die vertelde dat hij naast zijn werk ook nog veel vrijwilligerswerk deed voor een voetbalvereniging. Dit vond ik wel erg aantrekkelijk. Het maakte hem gelijk een stuk interessanter. Ik vond het leuk dat hij naast zijn werk ook nog tijd vrijmaakte om dit te doen.

 8. Ik zie veel mannen met tato’s en ze slaan er een beetje in door a la dean saunder en ben saunders kijk je moet er van houden begrijp me niet verkeerd maar ik schrik me werkelijk dood als iemand er van top tot teen onder zit, het lijkt eerder een verslaving denk ik dan, ik vind het ook een verkeerde vorm van aandacht vragen, kijk eens weer een tato erbij??? ik snap er niks van en zoek dan ook tato vrije mannnen!

 9. Ik heb laatst mijn tanden laten bleken en dat was hard nodig ik had last van rokers aanslag, nou het heeft me al veel complimenten opgeleverd wat rode lipstick op mijn lippen en mijn geluk kan niet op, wat een aandacht krijg ik weer wat zoiets wel allemaal niet kan doen.

 10. Ik zag laatst een vrouw hoog blond slank mooi gekleed toen ze zich omdraaide schok ik me rot van achter lyceum van voor museum dat moet je toch zien te voorkomen!

 11. Geen grapje uithalen? Vind ik raar. Zo hebben ik en mijn vriend eigenlijk ook het ijs doen smelten. Hij maakte een grapje en ik reageerde erop en eigenlijk zijn we sindsdien samen. Hij is wel een grappig. Dat vind ik eigenlijk ook wel belangrijk in een te serieus en stressvol wereld.

 12. Hallo, dames blijf vooral gewoon je zelf. Ik houd niet zo van al dat extreme make-up waardoor je er zo goedkoop uit gaat zien. Een mooie glimlach en een vlotte babbel daar bereik je mij mee.

 13. Een grapje uithalen is zeker een goed idee. Hierdoor weet je ook gelijk of hij of zij dezelfde humor heeft als jou. En dat is natuurlijk ook leuk in een relatie.

 14. Als je een date hebt, werkt gewoon jezelf zijn het beste. Je kunt je wel beter of anders voordoen, maar daar heb je weinig aan. Je valt dan toch wel een keer door de mand.

 15. Ik ga altijd naar de zonnebank, smeer mezelf lekker in, ga regelmatig naar de kapper
  ach er zijn zoveel dingen te doen om goed voor jezelf te zorgen!
  en dan blijf je vanzelf aantrekkelijk.

 16. rode lipstick van chanel en je haar blonderen dat werkt altijd!

 17. sommige dames kleden zich alsof ze nog kind zijn, moet dat dan denk ik??

 18. Nou ik had laatst een date met een vent die wel erg blij was met zichzelf. Hij was vreselijk aan het opscheppen over zijn werk en zijn prestaties. Ik kwam er bijna niet tussen en kon haast niets zeggen. Ik ben er snel vandoor gegaan met een smoesje dat ik ineens naar een vriendin moest. Een man die over zichzelf opschept is totaal niet aantrekkelijk.

 19. ik zorg er altijd voor dat ik er goed uitzie voor een date. Dan ga ik lekker onder de zonnebank, naar de kapper en koop een nieuwe outfit. Ik wil natuurlijk wel indruk op hem maken en een beetje opvallen.

 20. Als ik op een feestje ben, dan probeer ik altijd bij een leuke meid in de buurt te zitten die ook single is. Ik maak dan snel een praatje en stel mezelf voor. Ook zorg ik ervoor dat ik goed naar haar luister, want vrouwen houden niet van mannen die alleen maar aan het woord zijn en opscheppen over hun werk. Door deze tactiek heb ik al een paar dates gehad.

 21. Ik blijf altijd mezelf, maar doe toch wel wat aan mijn uiterlijk. Vooral als ik een feestje heb of uitga. Dan ga ik meestal wel even onder de zonnebank en trek ik een sexy outfit aan. Zo krijg ik geheid aandacht.

 22. Ik houd niet echt van fake, maar zorg er toch altijd voor dat ik er aantrekkelijk uitzie tijdens een date of avondje uit. Dan doe ik mooie make-up op en trek ik een mooi rokje aan. Zo krijg ik sneller aandacht van leuke mannen.

 23. Ik zorg altijd dat ik in het oog spring door me sexy te kleden, maar ook weer niet té. Het moet wel stijlvol blijven vind ik. Als ik dus uitga trek ik een sexy jurkje of rokje aan met een leuke top. Helpt altijd.

 24. Als ik een leuke vrouw zie in de kroeg dan probeer ik altijd wel met haar in contact te komen. Als ik eenmaal met haar praat, dan laat ik haar eerst praten en vertel ik niet gelijk van alles over mezelf. Dan doe ik pas de tweede date.

 25. Soms schakel ik eerst mijn vrienden in om in contact te komen met een leuke meid. Het werkt wel eens.

 26. Waarom moet je jezelf gelijk presenteren? Het is toch soms ook heel aantrekkelijk om een beetje mysterieus te blijven?

 27. Wat doen mensen moeilijk zeg? Positief in het oog springen betekent niet te opdringerig en overdreven doen, maar gewoon lekker normaal doen, zoals je normaal ook zou doen.

 28. Punt 4: noem je behaalde successen op. Een beetje arrogant vind je niet? Opschepperij noem ik dat.

 29. Als ik mezelf voorstel zorg ik dat ik krachtig overkom. Ik wil overkomen als iemand met zelfvertrouwen en die weet wat hij wilt. Ik vertel over mijn carriere en waar ik naartoe wil in de toekomst. Dit is interessant voor vrouwen, geloof mij.

 30. Ik gooi mijn humor in de strijd bij vrouwen, werkt vaak goed. Een enkele keer niet, maar dat komt dan omdat de vrouw geen of slechte humor heeft (haha). Dan weet je meteen dat je haar niet mot hebben.

 31. Ik heb in mijn leven 3 relaties gehad, allemaal met totaal verschillende vrouwen. Ik ben er n u achter dat al deze vrouwen niet goed bij mij paste. Het is lastig om te weten te komen wat dan wel goed bij mij past. Ik denk een rustige en lieve vrouw, maar misschien ga ik dit ook wel weer saai vinden. Lastig. Ik ben volop aan het daten maar ben bang dat het nog even gaat duren voordat ik iemand gevonden heb. Ik ben zo kritisch volgens mijn vrienden. Zij zeggen dat ik te moeilijk doe, maar ik weet wel beter. De vrouw waar ik nu een relatie mee ga beginnen wordt mijn toekomstige vrouw, dus dat betekent; Don’t settle for less.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.