Hij is verliefd, maar jij niet

images
Het kan je soms overkomen dat je ineens een soort relatie hebt met iemand. Jullie hebben een paar gedate en hij wil je steeds vaker zien. Jij vindt hem wel aardig, maar krijgt niet echt vlinders in je buik. Het is dus niet je bedoeling om een relatie met hem te beginnen. Je zult het hem dus zo snel mogelijk duidelijk moeten maken dat je geen gevoelens voor hem hebt, maar hoe doe je dat?

Ontwijk hem
Hebben jullie elkaar nog maar een of twee keer gezien? Dan kan je hem min of meer ontwijken. Reageer vriendelijk, maar ook koel op zijn berichtjes en geef hem zo min mogelijk antwoord. Als je bijna geen antwoord terug geeft, dan heeft hij het waarschijnlijk al snel door dat je hem niet ziet zitten.

Zeg het hem
Is hij een volhouder of snapt hij je signalen echt niet? Zeg het hem dan eerlijk dat je er niets voor voelt om een relatie met hem te beginnen. Schep hierbij geen onnodige verwachtingen en treedt ook niet in detail over de punten die je niet leuk aan hem vindt. Als je niets zegt, dan blijf je hem namelijk aan het lijntje houden en wordt het ook steeds lastiger voor je om te zeggen dat je niets voor hem voelt.

Door de telefoon
Misschien is het not done, maar het bij hem thuis vertellen kan soms nog veel pijnlijker zijn. Vooral als hij het niet verwacht. Terwijl jij naar hem toe gaat om te zeggen dat je niet verliefd op hem ben, verheugd hij zich al op een romantische avond met je….

Verwijt jezelf niets
Verwijt jezelf niets. Je hebt het gewoon met hem geprobeerd en het werkte niet. Dat kan iedereen overkomen. Dat hij zich rot voelt is jammer, maar hij komt er echt wel overheen.

29 reacties

Naar het reactie formulier

  • Henny on 24/05/2013 at 6:50 pm

  Ik vind het heel moeilijk om te zeggen dat ik niet verliefd ben laatst had ik een hele lieve jongen ontmoet, ik brak echt zijn hart toen ik zei dat ik gewoon vrienden wilden zijn.

  • hiske on 05/06/2013 at 7:53 pm

  Hij bleef me maar lastig vallen en bloemen sturen en bestookte me met mail en wats up nou ik reageerde niet of heel koel maar hij wilde het maar niet inzien, hij had echt een bord voor zijn kop.

  • menno on 14/06/2013 at 6:47 pm

  Mijn vriendin voelde ook verder niks voor mij blijkt nu, maar ik was wel goed om haar overal heen te brengen en drankjes te betalen voor haar en haar vriendinnen.

  • Simon on 03/07/2013 at 7:12 pm

  Ik heb lang vol gehouden nu weet ik dat ik dat beter niet meer moet doen, ze behandelde me als een hond op een gegeven moment, ik ben blij dat ik van haar af ben.

  • Joran on 15/07/2013 at 8:20 pm

  Maanden heb ik op haar gewacht maar ze zag me echt niet staan, helaas het kwartje viel niet, moeilijk te accepteren dat wel.

  • Vivian on 19/09/2013 at 9:10 am

  Ik kwam een leuke man tegen op een feestje. We hebben heel de avond gezellig gekletst en nummers uitgewisseld. De week erna hadden we een date, maar er sloeg bij mij geen vonkje over. Ik vond hem aardig, maar meer ook niet. Hij was wel helemaal gek op mij en bestookte me elke dag met sms’jes, appjes en mailtjes. Ik probeerde het eerst op een subtiele manier duidelijk te maken dat ik geen interesse in hem had, maar de boodschap kwam niet over. Toen heb ik het hem uiteindelijk gewoon eerlijk gezegd dat ik niets voor hem voelde. Het was even moeilijk, maar hij weet nu ook waar hij aan toe is.

  • Chantalle on 19/09/2013 at 9:12 am

  Ik had een vriendje, die niet genoeg voor mij voelde. Hij belde me alleen op als hij me nodig had of zin had in seks. Ik had dit eerst niet door en wilde het niet zien. Gelukkig dat mijn vriendinnen zo eerlijk waren om tegen me te zeggen dat hij me echt gebruikte en dat ik er beter mee kon stoppen. Het duurde toen ook nog wel even voordat ik dit deed, maar toen ik hem zag flirten met een andere meid was voor mij de maat echt vol. Het drong ook ineens tot me door dat hij echt niet verliefd op me was.

  • Robine on 04/10/2013 at 8:58 am

  Ik heb dit meegemaakt. Ik had een date met een jongen, hij was best aardig, maar verder niets. Er was geen klik vond ik en ik kon echt nooit verliefd op hem worden. Hij dacht daar echter anders over. Hij was helemaal hoteldebotel van me en zocht continu contact. Ik probeerde het hem echt duidelijk te maken, maar hij had echt een plaat voor zijn kop. Toen heb ik het hem maar heel duidelijk gezegd dat ik niets van hem moest weten en dat ik absoluut niet verliefd op hem was. Het was even moeilijk, want ik deed hem hier wel pijn mee, maar ja, ik kon niet anders. Nu was het tenminste wel duidelijk en kon hij zich richten op andere dingen.

  • Lisa on 02/11/2013 at 9:42 am

  Ik kwam laatst een leuke man tegen, waarmee ik min of meer iets begon. Eigenlijk was ik niet echt verliefd op hem. Na een paar weken vond ik hem echt niet meer leuk, vooral niet omdat ik toen een man tegenkwam waar ik wel echt verliefd op werd. Ik moest het hem dus vertellen…hij reageerde niet echt sportief, maar ja ik kon hem toch ook niet aan het lijntje houden?

  • EvaS on 02/11/2013 at 9:43 am

  Bij mij zat er laatst een man achter me aan die echt niet doorhad dat ik niet verliefd op hem was. Ik maakte het hem niet echt goed duidelijk. Totdat hij me steeds vaker ging bellen. Toen heb ik het hem maar gewoon gezegd dat ik hem echt niet zag zitten.

  • Nadine on 10/01/2014 at 3:57 pm

  Ik probeer ook altijd aardig te blijven, maar soms komt de boodschap gewoon niet door. Ik heb geleerd dat het beter is direct te zijn naar een man, dan snappen ze het tenminste. Ook als dit niet altijd even aardig is, ook uiteindelijk beter voor hem.

  • Janneke on 22/01/2014 at 1:49 pm

  Direct zijn werkt het beste! Ik was ook veel te aardig voor hem, maar zo kwam het niet over.

  • Chantal on 31/01/2014 at 10:40 am

  OMG, jongens ik heb hulp nodig.

  Met uitgaan een jongen leren kennen, nummers uitgewisseld maar hij is eigenlijk mijn type helemaal niet. Ik heb dat geprobeerd duidelijk te maken, maar ik kan mijn telefoon gewoon haast niet gebruiken, omdat ik non stop gebeld wordt door hem. Hij werkt zeker niet ofzo dat hij hier tijd voor heeft?! Wat nu?

  • Max on 24/02/2014 at 2:29 pm

  Heb het laatst uitgemaakt via de telefoon.. ze was WOEST…

  • mireille on 07/03/2014 at 8:39 am

  Je kunt beter maar gewoon eerlijk zijn, anders word je zelf gewoon helemaal gek en wie weet zegt hij dat zijn gevoelens ook steeds meer beginnen te spelen. Je weet het nooit .

  • Chantelle on 14/03/2014 at 9:10 am

  Ik ga het vandaag via de telefoon uitmaken, zenuwachtig! Nooit gedacht dat ik het zou doen, maar hij woont echt in Groningen en ik in Rotterdam, ja sorry, maar hiervoor ga ik niet naar Groningen afreizen. Ben zo benieuwd naar zijn reactie!

  • Saskia on 21/03/2014 at 9:27 am

  Een collega van mij stalkt mij echt en ik denk dat hij verliefd is op mij, maar ik doe steeds heel kortaf, dus hij moet toch door hebben dat ik niks van hem wil? Hij heeft mijn nummer ook gewoon uit het personeelsbestand gehaald, zonder toestemming en nu zit hij elke dag berichten te sturen. Ik word er echt gestoord van!

  • Lisa on 28/03/2014 at 9:39 am

  Saskia, wat verschrikkelijk. Ik zou het aangeven bij een leidinggevende, dan weet hij er ook van af en misschien kunnen jullie samen iets bedenken om het aan te pakken.

  • Ans on 10/04/2014 at 8:34 am

  Mijn man kwam er gewoon niet overheen dat ik niet meer verliefd op hem was en ik neem het mezelf nog steeds kwalijk gewoon. Dat is toch gewoon logisch ook?

  • Marlijn on 05/06/2014 at 8:19 am

  Hmm, hij is echt gek op mij, maar ik niet op hem. Hij is goed in bed, dus ik hou hem eigenlijk een beetje aan het lijntje. Is dat heel erg?

  • miloutje on 12/06/2014 at 7:54 am

  Gewoon altijd eerlijk zeggen wat je voor iemand voelt, dat zou je zelf oook willen neem ik aan?

  • sassss on 08/07/2014 at 12:51 pm

  Eerlijkheid duurt het langst…. Je zal je echt beter voelen als je het hebt gezegd want anders is het de hele tijd heel ongemakkelijk. het kan even pijnlijk zijn voor diegene maar daarna ook een opluchting omdat hij zn moeite niet meer hoeft te verspillen en misschien kan je nog een vriendschap opbouwen

  • tomboyyy on 17/07/2014 at 8:48 am

  ontwijken is zo’n onzin en pussy gedrag, zeg het gewoon daar is nog nooit iemand van dood gegaan hoor

  • Cynthia on 17/09/2014 at 2:26 pm

  Altijd lastig zo een situatie. Ik heb het zelf ook een keer meegemaakt. Een jongen was verliefd op me, maar ik niet op hem. Ik heb erg lang gewacht met hem dit te vertellen, hij was erg boos. Later zei een vriendin van me dat ik h et eerder had moeten zeggen maar je wilt iemand toch niet kwetsen? Ik denk nog steeds dat je het eerst moet proberen door signalen af te geven. Je wilt niet meer afspreken e.d dan is het wel duidelijk toch?

  • Mereltje on 17/09/2014 at 2:44 pm

  Ik heb laatst na 1 date al gezegd dat ik het niet zag zitten nog verder te daten. Die jongen zei tegen me dat ik te snel oordeelde…

  • Rinus on 17/09/2014 at 2:50 pm

  Ik heb liever dat iemand direct tegen me zegt wat de stad van zaken is want dat vage gedoe met ontwijk hem vind ik niks. Dit kan net zo goed een spelletje zijn om iemands interesse te wekken.

  • Dagmar on 17/09/2014 at 2:52 pm

  Kom op zeg een beetje duidelijkheid kan geen kwaad. Ik ben altijd maar duidelijk, maar op een aardig manier kan er niks mis gaan.

  • Anna on 24/09/2014 at 1:39 pm

  Dit blijft een lastig onderwerp. Ik heb een half jaar gedaten met mijn ex en toen we op vakantie gingen samen ging het fout. We zijn lekker 2 weekjes naar Griekenland geweest, en ja ik zeg ‘lekker’ want de vakantie was opzich leuk. Ik ben alleen daarna tot de conclusie gekomen dat het m toch niet helemaal is. Erg jammer, voor hem, voor mij. Hij was het er wel mee eens dat het geen echte relatie was. Hij zei dat hij me erg leuk vond, maar hij voelde niet de chemie. Ik had precies hetzelfde. Daarnaast zat hij nog met zijn ex, want die wilde hem constant zien. Ik ben blij dat ik van dit gedoe af ben. Het was in het begin even vervelend natuurlijk maar nu, een maand later, ben ik zo opgelucht.

  • Maria on 24/09/2014 at 1:41 pm

  Het is erg lastig om te horen dat iemand je niet leuk genoeg vind, ik heb het meegemaakt. We waren 2 weken bezig met afspreken en naar mijn idee ging het allemaal prima. We hadden lol, een goed gesprek en leuke sex. Helaas vertelde hij me op een date dat zijn gevoel niet helemaal goed zat. Ik was in shock, ik kon het niet geloven. Ik was boos en verdrietig tegelijk, en het vervelendste was dat we in een restaurant zaten. Iedereen zag me jankend weg gaan, lekker genant

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.