Een slechte date

We hebben allemaal wel eens een slechte date gehad. Van tevoren denk je dat het super klikt tussen jullie, maar tijdens jullie eerste date blijkt dit niet zo te zijn. Hij of zij wijst je af. Dit is natuurlijk een domper, maar van een slechte date kun je wel wat leren. In dit artikel lees je er meer over.

Je ontwikkelt een beter instinct
Als je date je wilt afwijzen dan kun je dit al zien aan zijn lichaamstaal. Denk na jullie date eens goed na over het hele verloop van het afspraakje en het gedrag van jouw date. Dit helpt je om signalen in het vervolg wat beter te herkennen. Zo voorkom je een volgend slecht afspraakje.

Je leert om beter te relativeren
Na een mislukte date baal je natuurlijk vreselijk. Je bent teleurgesteld en hebt misschien geen vertrouwen meer in jezelf en je beoordelingsvermogen. Als je met anderen erover gaat praten dan zal je merken dat je de zaken wat gaat relativeren. Je mislukte datingverhaal kan zelfs grappig worden. Je kunt erom lachen. Iets dat goed is, want humor is de beste remedie.

Je weet nu beter wat je wilt
Door een slechte date leer je juist wat je niet zoekt in een partner. Je weet dus waar je beter op moet letten.

Kijk kritisch naar jezelf
Je kunt zelf ook de date verpesten. We zijn er beter in om de schuld bij een ander te leggen, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij de date hebt verknald. Misschien dat je nog geen zin had in een date of ben je nog niet over je ex heen. Kijk dus kritisch naar jezelf en ga pas weer daten als je er ook echt aan toe bent.

Stop er geen energie in
Blijf niet achter je date aanlopen als hij of zij geen interesse heeft in jou. Je stopt dan energie in iemand die onbegonnen werk is. Je kunt liefde niet afdwingen. Accepteer de afwijzing dus en pak de draad weer op.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.