De oplaprelatie

oplap
Misschien heb je er zelf wel eens in gezeten; de oplaprelatie. Dit is een relatie die je begint om je vorige, verbroken relatie te vergeten. Je bent weer op zoek naar nieuwe liefde en wilt je liefdesverdriet verdringen. Om deze reden ga je al weer snel een relatie aan met een ander.

Weglopen voor emoties
Door een oplaprelatie aan te gaan, loop je figuurlijk weg voor je emoties. Je verstopt je verdriet en verwerkt het niet. Een nieuwe relatie lijkt dus een redmiddel voor je. Vaak gaan mensen die dit doen een relatie aan met iemand waar ze normaal gesproken nooit op zouden vallen.

Wees eerlijk
Een groot probleem van de oplaprelatie is, dat je je eigen gevoelens wegstopt en je verdriet niet verwerkt. Daarnaast doe je je nieuwe partner ook pijn. Het is dan ook heel belangrijk om eerlijk te zijn tegenover je nieuwe partner, maar ook tegenover jezelf.

De tijd
Als er heel weinig tijd zit tussen je voorgaande relatie en je huidige relatie, dan kan het zijn dat je een oplaprelatie bent aangegaan. Als je vijf jaar een relatie hebt gehad, dan is het geen goed teken als je al na een maand een relatie begint.

Je bent nog veel bezig met je ex
Ben je tijdens je oplaprelatie nog dagelijks bezig met je ex en ben je je nieuwe partner voortdurend aan het vergelijken met je ex? Dan kan het zijn dat je een relatie bent aangegaan om je ex te vergeten. Als je je nog steeds afvraagt waarom het fout is gegaan tussen jou en je ex, dan kan je beter stoppen met je nieuwe relatie.

25 reacties

Naar het reactie formulier

  • Monica on 12/10/2013 at 8:09 am

  Ik heb dus zo’n soort relatie gehad. Mijn ex maakte het na 2 jaar uit en ik was er helemaal kapot van. Ik zocht aandacht en ben een relatie aangegaan met een man die al tijden achter me aan liep. Eigenlijk vond ik hem niet echt leuk. Ik had gewoon behoefte aan wat aandacht. Het werkte helemaal niet tussen ons, want ik was nog teveel met mijn ex bezig. Ik heb het na een paar weken uitgemaakt met hem. Dat was best moeilijk, want hij was echt gek op me. Ik voelde me echt schuldig. Als ik nog een keer een relatie krijg en het gaat uit, dan neem ik eerst een tijdje rust en stap ik niet zomaar meer in een nieuwe relatie.

  • Saartje on 12/10/2013 at 8:16 am

  Nou ik zou nooit aan zo’n relatie beginnen, het is helemaal niks. Ik heb zelf wel eens wat met een jongen gehad die net uit een relatie kwam. de eerste weken ging het goed tussen ons, maar daarna had hij het steeds meer over zijn ex en begon hij afstand van me te nemen. Hij maakte het ineens uit en ik was er best even een paar dagen van slag van. Het voelde echt alsof hij mij had gebruikt…voor hem was het gewoon een oplaprelatie dus.

  • Jozefien on 20/10/2013 at 7:45 am

  ik heb wel eens een oplaprelatie gehad. Het was toen net uit met mijn ex-vriend en ik ging daten met een man die mij al langer leuk vond. Eigenlijk vond ik hem niet zo heel veel, ik deed het alleen maar om over mijn ex heen te komen, dacht ik. Door die oplaprelatie ging ik mijn ex eigenlijk nog veel meer missen. Ik ben er dan ook snel mee gestopt.

  • Klaartje on 20/10/2013 at 7:46 am

  Een oplaprelatie werkt echt niet. Je doet jezelf en die ander er alleen maar pijn mee. Als het uit is, moet je je vooral op jezelf richten en je verdriet verwerken.

  • Julian on 02/11/2013 at 9:28 am

  Ik dacht dat ik ook een oplaprelatie was begonnen om mijn ex te vergeten. Maar na een paar weken begon ik mijn nieuwe vriendin steeds leuker te vinden en werd ik echt verliefd op haar. Een oplaprelatie kan dus ook goed uitpakken.

  • Emma on 02/11/2013 at 9:29 am

  Ik had een relatie met een man die mij alleen maar gebruikte om over zijn ex heen te komen. Na twee maanden maakte hij het uit, omdat het weer beter met hem ging. Ik voelde me toen zo gekwetst.Zelf zou ik iemand nooit zoveel pijn doen en aan een oplaprelatie beginnen.

  • Sab on 09/11/2013 at 8:54 am

  ik heb ook wel eens een oplaprelatie gehad. Ik dacht dat ik dan snel over mijn ex zou zijn, maar niets was minder waar. ik begon hem alleen maar meer te missen. Toen heb ik het maar uitgemaakt met mijn nieuwe vriend en mezelf eerst de tijd gegeven om over mijn ex heen te komen.

  • Juanita on 20/11/2013 at 6:10 pm

  Toen het uit was met mijn ex-vriend heb ik snel met een andere jongen aangepapt. Ik wilde over mijn ex heenkomen, maar al na een paar dagen kwam ik erachter dat dit niet dé manier was om mijn ex te vergeten. Ik liep mijn nieuwe vlam voortdurend met mijn ex te vergelijken. Ik heb het dan ook maar snel uitgemaakt. Dit vond ik nog het ergste, want hij was echt helemaal gek op me. Naast liefdesverdriet voelde ik me dus ook nog schuldig…

  • Sascha on 20/11/2013 at 6:11 pm

  Een oplaprelatie werkt echt niet. Heb ik zelf ook wel eens geprobeerd na een breuk, maar ik vond het geen succes. Na een paar dagen heb ik het dus gelijk uitgemaakt en ben ik me eerst op mezelf gaan richten. Ik moest toch eerst over mijn ex heenkomen, voordat ik een nieuwe relatie aanging.

  • Tina on 09/12/2013 at 2:44 pm

  ik ben wel eens het ‘slachtoffer’ geweest van een oplaprelatie. Mijn vriendje had het net uitgemaakt met mijn ex en papte met mij aan. Ik kwam er pas na twee weken achter dat het net uit was met zijn ex. Toen hij het steeds vaker over haar had. Het werkte dus niet tussen ons, want hij was nog veel te veel met haar bezig. Uiteindelijk heb ik het maar uitgemaakt. Zou zelf nooit aan zo’n relatie beginnen.

  • Tara on 09/12/2013 at 2:45 pm

  een oplaprelatie vind ik zo fout. Je moet pas iets met iemand beginnen als je helemaal over je ex heen bent. Anders doe je jezelf en die ander nog veel meer pijn.

  • Stanley on 09/12/2013 at 2:46 pm

  Ik houd er ook niet van. Begin pas wat met iemand anders als je je ex helemaal bent vergeten. Een oplaprelatie zorgt alleen maar voor meer problemen.

  • Chrisje on 03/01/2014 at 1:55 pm

  Een oplaprelatie werkt niet. Na een breuk moet je eerst zorgen dat je er weer overheen komt en hem of haar vergeet. Door een oplaprelatie voel je je alleen nog maar rotter volgens mij.

  • Loek on 03/01/2014 at 1:56 pm

  Ik houd niet van oplaprelaties. Toen het uit was met mijn ex-vriendin ben ik me gewoon gaan focussen op andere dingen, zoals sporten en mijn werk. Dit werkte veel beter dan een vriendinnetje tussendoor.

  • Annemieke on 10/01/2014 at 3:49 pm

  Zo een relatie heb ik gehad!! Op dat moment wist ik niet dat het zo was, maar toen ik na een paar maanden ging twijfelen wist ik het, een oplaprelatie. In de toekomst heb ik me voorgenomen niet gelijk in een andere relatie te stappen als het uit is. Focussen op andere dingen is een beter plan.

  • Mieke on 31/01/2014 at 1:29 pm

  Mijn ex zei dat ik zijn oplap relatie was, erg pijnlijk want voor mij betekende hij veel meer.

  • Lara on 12/02/2014 at 12:49 pm

  Ik heb zelf een oplaprelatie gehad, opzich werkte het wel voo rmij maar heb de jongen in deze relatie erg gekwetst. Hij was boos en verdrietig, want voor hem was het meer dan een oplaprelatie. Hier heb ik van geleerd, ik begin er niet meer aan.

  • Mieke on 24/02/2014 at 2:20 pm

  Ik realiseer me nu ik dit lees dat mijn vorige relatie ook een oplap relatie was.. ik heb hier mijn ex pijn mee gedaan dus ik raad het niemand aan.

  • Carlijnn on 07/03/2014 at 8:37 am

  Drie weken geleden ging het uit met mijn vriend en ik heb nu een andere vriend. Wat is daar raar aan?

  We hebben het onwijs gezellig met elkaar en ik voel me er ook gewoon gelukkig bij, ik hoef echt geen emoties meer te verwerken. Het is dan “pas” 3 weken uit, maar ik ben er al zo’n 5 maanden helemaal klaar mee, dus ik ben gewoon toe aan iets nieuws.

  • Marit on 28/03/2014 at 9:33 am

  Een oplaprelatie kan toch geen kwaad? Wie weet blijkt die persoon wel echt heel goed voor je te zijn en bij je te passen, dan heb je mooi weer een nieuwe relatie.

  • Maxime on 10/04/2014 at 8:30 am

  Ik ben het met Marit eens, wie weet is het wel gewoon de man van je leven toch? Hoe weet je nou of het een oplaprelatie is?

  • Lidia on 24/04/2014 at 8:59 am

  Ja, dat is ook zo. Als het op het moment goed voelt, dan moet je het gewoon lekker doen.

  • niemand on 05/06/2014 at 8:17 am

  Laat mensen het lekker zelf bepalen wat ze willen doen na een verbroken relatie

  • fieke on 10/07/2014 at 12:47 pm

  iedereen moet dit zeker voor zichzelf weten, maar je kan iemand er wel pijn mee doen inderdaad. mijn beste vriendin had 3 jaar met haar vriend en toen het uitging had ze gelijk iemand anders en ging ze vervolgens weer vreemd met haar ex, nou je had dr nieuwe vriend moeten zien. hij had hier toch ook niet om gevraagd?

  • Caro on 17/07/2014 at 8:44 am

  Wat nou als het net uit is met je vriend, maar je er eigenlijk al een tijd overheen was en op iemand anders verliefd bent? Dan begin je ook gelijk een nieuwe relatie, maar dit kan ook met je soulmate zijn ofzo dus het is niet altijd slecht

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.