Daten op Facebook?

facebook-logo
Facebook is de beste site om een relatie te krijgen
Wist je dat Facebook een van de meest populaire sites is voor singles? Dit is gebleken uit recentelijk onderzoek. Ga dus op zoek naar een leuke man in de vriendenlijsten van jouw vrienden. Heb je een leuke man via Facebook gevonden? Dan is het natuurlijk de bedoeling dat je hem op de juiste manier benaderd.

Leg op een originele manier contact
Stuur hem een creatief berichtje. Je triggert zijn nieuwsgierigheid door hem een onverwachte vraag te stellen. Hij moet dan ook wel reageren.

Speel een beetje hard-to-get als jullie chatten
Hebben jullie contact? Speel dan een beetje hard-to-get. Wakker zijn ‘jachtinstinct’ aan en wacht bijvoorbeeld een paar seconden langer voordat je op een berichtje reageert. Stuur hem een lief berichtje, maar doe daarna weer wat koeler. Zorg voor wat verwarring en onzekerheid, maar doseer dit wel. Speel niet te lang hard-to-get, want dan denkt hij nog dat je echt geen interesse in hem hebt. Hij zal dan afhaken.

Kom meer over hem te weten
Zit een date eraan te komen? Probeer dan meer over hem te weten te komen. Je weet dan waar jullie het over kunnen over hebben tijdens jullie date.

Spreek op een openbare plek af
Plan een actieve date in en geen bioscoopbezoekje. Dit is natuurlijk wel romantisch, maar zo leer je elkaar nog niet echt goed kennen. Ga bijvoorbeeld bowlen, ga uit eten of maak een strandwandeling.

Vertel wat over jezelf
Vertel tijdens jullie date iets over jezelf, maar luister ook naar hem. Praat dus niet onophoudelijk over je leven, je vrienden, familie en hobby’s.

17 reacties

Naar het reactie formulier

  • Maura on 10/04/2014 at 8:14 am

  Waarom zou je mensen gaan lastig vallen die je helemaal niet kent? Ik krijg ook wel eens berichten van mensen die ik niet ken, nou die verwijder ik meteen. Waarom doen mensen dit?

  • Lars on 17/04/2014 at 8:00 am

  Mensen doen dat omdat het een openbare gelegenheid is op internet, je kan altijd je profiel nog afschermen, dat heb je duidelijk nog niet gedaan. En als je het echt heel vervelend vindt, Maura, dan moet je niet op Facebook gaan.

  • Geen naam on 24/04/2014 at 8:44 am

  Op zich wel een makkelijk idee inderdaad, dit is ook de kans om dat ene meisje misschien wel eens een keer te vragen waar je al een tijdje verliefd op bent.

  • Marja on 15/05/2014 at 8:39 am

  Ik vind het wel een beetje raar als mensen gaan daten via Facebook, waarom moet het allemaal online, kunnen mensen elkaar niet meer aanspreken in real life?

  • anoniem on 22/05/2014 at 8:34 am

  ik wil mijn crush echt een berichtje sturen, maar is dat niet laf? Als ik het dan doe, misschien dan maar gelijk in het openbaar?

  • Rowena on 05/06/2014 at 8:09 am

  Er was laatst een gozer die ik tegenkwam tijdens het uitgaan, die mij daarna ging chatten via facebook. Zo geen zin in! Maar dan voel ik me bezwaard als ik hem volgende keer weer tegenkom en ik niet heb gereageerd.

  • Sam on 12/06/2014 at 7:50 am

  Ik vind de bios juiist een leuke plek om af te spreken, toch een beetje spannend zo in het donker. Je test ook gelijk of je je goed voelt bij elkaar, want je kan niet al te veel praten.

  • Rowan on 08/07/2014 at 1:07 pm

  Ik weet niet of Facebook wel zo goed is hiervoor. Zelf zou ik eerder gebruik maken van een datingsite om een leuk iemand te ontmoeten want iemand op facebook kan snel afgeschrikt raken..

  • Petra on 10/07/2014 at 12:36 pm

  Mijn zoon heeft een tijdje gechat met een meisje via fb en dit bleek dus heel iemand anders te zijn. Omdat het gratis is zal er ook sneller misbruik van gemaakt worden denk ik

  • Tim on 17/07/2014 at 8:23 am

  Met die fakeprofielen op facebook is dit niet echt handig lijkt mij, pas hiermee op !

  • renee on 16/09/2014 at 9:43 am

  Mijn zusje heeft vaak dates via facebook, ze zegt dat het ideal is. Je weet al veel over de persoon omdat je informatie kunt halen uit het profiel en gemeenschappelijke vrienden. Je kunt meteen checken of het profiel echt is, op een datingssite is dit lastiger.

  • gijs on 16/09/2014 at 9:45 am

  Ik denk dat daten via facebook een beetje raar is, want hoe ontmoet je iemand dan? Facebook is toch juist voor vrienden en bekenden? ik snap de logica niet hoor. Doe mij maar een datingssite

  • Annette on 24/09/2014 at 12:58 pm

  Ik ben nu 3 maanden single en ik moet zeggen dat ik het wel een goed idee vind om via facebook een date te vinden. Ik zit heel vaak te facebooken en dan klik door op profielen en zo kom ik erg leuke mensen tegen. Ik heb nog niet het idee gehad om deze mensen ook daadwerkelijk te benaderen. Misschien moet ik proberen iemand eens een berichtje te sturen. Het zou natuurlijk wel vervelend zijn als iemand niet reageert.. of niet wil. Dan voel je je net een stalker. Maar ik vind het wel het proberen waard.

  • Gio on 24/09/2014 at 1:00 pm

  Ik heb mijn vriendinnetje via facebook leren kennen, het bleek dat we elkaar profielen opvallend vonden en gelukkig heeft de keuze gemaakt mij te benaderen. Ik was in de zevende hemel en dat ben ik nog steeds. Ik kan het iedereen aanraden als je frequent facebooker bent en je kent iemand via via. Een wild vreemde lijkt me toch minder slim, want je moet wel een aanknopingspunt hebben om af te gaan spreken lijkt me.

  • anne on 30/09/2014 at 2:38 pm

  Mooie dingen dit, mijn zusje is een facebookstalker en die weet iedereen te vinden. Ze heeft me op die manier gekoppeld aan iemand die ze vaak op facebook zag en zo met hem in contact is gekomen. Eerst was ik erg sceptisch, maar het was gewoon een succes! Soms moet je uit je comfort zone stappen en dingen uitproberen. Dan kom je pas de ware tegen.

  • Sanne on 08/10/2014 at 11:15 am

  Ik vind facebook erg handig om me alvast voor te breiden op een date. Je kunt al zoveel te weten komen van iemand door zijn facebook profiel te bekijken. Bijvoorbeeld welke muziek iemand leuk vind, dan heb je meteen een leuk gespreksonderwerp. Je hoeft dan natuurlijk niet meteen te gaan liegen, dat je die muziek ook leuk vind. Maar zoek naar de overeenkomsten.

  • Annemarie on 08/10/2014 at 11:17 am

  Ik had hier nog nooit over nagedacht maar ik denk dat facebook inderdaad een interessante manier is om te daten. Uit mijn vriendenkring zijn er veel relaties ontstaan tussen mensen die elkaar al kende, of elkaar vaag kende. Dan ineens zie je het licht en springt de vonk over. Liefde op het eerste gezicht is volgens mij erg zeldzaam.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.