Break-up met je partner

24-33Heeft je vriend het uitgemaakt, maar weiger je om hier lang verbitterd over te zijn? Dan ben je sneller over je ex heen door je negatieve gevoelens te verbannen. Zo sta je ook weer sneller open voor een nieuwe relatie. Maar hoe doe je dat?

Zorg voor jezelf
Je hebt het recht om je een tijdje rot te voelen en zelfmedelijden te hebben. Dit mogen anderen ook beste weten. Keer dus niet in jezelf en accepteer ook de hulp van anderen. Door geen hulp van anderen te vragen raak je steeds meer geïsoleerd.

Accepteer je gevoelens
Accepteer je negatieve gevoelens van wrok, kwaadheid en bitterheid. Het is normaal om deze gevoelens te hebben. Blijf hier echter niet te lang in hangen. Wees er actief mee bezig en stel jezelf vragen als “waarom ben ik zo kwaad?” Door zulke vragen te beantwoorden, verdwijnen de negatieve gevoelens veel sneller.

Kijk naar je relatie
Kijk kritisch naar jullie relatie en de rol die jullie hierin speelden. Je komt er dan al snel achter waarom het is misgelopen tussen jullie.

Laat je pijn los
Blijf niet te lang vastzitten in bitterheid en verdriet, maar accepteer het dat je relatie over is. Hiermee laat je de pijn los en kun je je weer richten op andere activiteiten en eventueel een nieuwe relatie.

Stel jezelf een doel
Denk aan je toekomst en stel jezelf een doel. Hier kan je de komende tijd aan werken. Door hier mee

23 reacties

Naar het reactie formulier

  • steven on 24/05/2013 at 6:55 pm

  Ik vond het wel balen toen mijn vriendin het uitmaakte, die avond ben ik gelijk daarna op zoek gegaan naar een nieuwe chick dat hielp wel

  • Petra on 05/06/2013 at 7:55 pm

  Ik vond het heel moeilijk toen mijn man vertelde dat onze liefde over was, en dat hij voor een ander was gevallen, ik kan het nog steeds moeilijk accepteren ik eet en slaap slecht, terwijl meneer lekker opnieuw gelukkig is, een naar gevoel.

  • victor on 18/06/2013 at 7:38 pm

  Mijn break up met mijn ex heeft weinig opgeleverd ze zat iedere dag jankend aan de lijn, ze gaf me geen ruimte en tijd om dingen te overdenken, uiteindelijk is het toch tot een breuk gekomen.

  • Lotte on 21/06/2013 at 6:34 pm

  Ik heb er toch heel lang last van gehad hoor de break met mijn ex ook omdat ik het niet had verwacht, het komt als een dreun bij me binnen, ik heb mezelf nog niet terug.

  • Margot on 03/07/2013 at 7:18 pm

  de break is voor ons heel goed geweest, we zijn weer tot elkaar gekomen we zijn een half jaar uit elkaar geweest, voor de kinderen was het wel even wennen maar goed het is nuttig geweest.

  • Rosie on 04/10/2013 at 8:54 am

  Ik heb ook even een break gehad met mijn vriend. na drie maanden kwamen we toch weer bij elkaar. In de maanden dat we elkaar niet zagen, hebben we goed nagedacht en we kwamen erachter dat we toch bij elkaar wilden blijven. We weten nu waar het steeds misging tussen ons en werken hieraan. Het gaat nu beter dan ooit.

  • Jurjen on 04/10/2013 at 8:55 am

  Mijn vriendin en ik hadden ook even een korte break. Ik dacht dat ik even wat meer ruimte nodig had. Nou dat had ik dus verkeerd gedacht, want na een paar dagen begon ik haar al vreselijk te missen en kwam ik er dus achter dat ik een grote fout had gemaakt. Gelukkig kon ze het me vergeven en zijn we weer bij elkaar.

  • Lotte on 02/11/2013 at 9:54 am

  Toen mijn vriend het had uitgemaakt, probeerde ik mijn emoties eerst uit te schakelen. Ik richtte me vooral op mijn werk en ging veel sporten. Deze aanpak heeft wel geholpen, want ik was er redelijk snel overheen.

  • Iloontje on 13/12/2013 at 8:54 am

  Ik was snel over mijn ex heen eigenlijk. Had me na onze break-up volledig op mijn werk gestort en sporten. Na een paar weken was ik al over hem heen.

  • Josje on 13/12/2013 at 8:56 am

  Toen mijn ex-vriend het uitmaakte was ik er kapot van. Had het niet zien aankomen. Gelukkig steunden mijn vriendinnen met toen goed. Ze waren er echt voor me. Verder ben ik na een paar weken gaan hardlopen en meer gaan werken. Door me op andere dingen te richten dacht ik niet steeds aan hem en was ik na drie maanden over hem heen.

  • Charlotte on 22/01/2014 at 1:47 pm

  Mijn breakup was ook moeizaam. Ik heb het zelf uitgemaakt, maar toch viel het me heel zwaar na een relatie van 8 jaar. Het ene moment was ik heel onzeker, daarna heel boos en toen weer verdrietig. Emotionele achtbaan 🙁 Gelukkig ben ik eruit gekomen, het is gewoon een periode waar je even doorheen moet.

  • Max on 24/02/2014 at 2:35 pm

  Toen het uit was met mijn ex heb ik weken slecht gegeten, ben 10 kilo afgevallen.

  • Bonnie on 07/03/2014 at 8:51 am

  Mijn man heeft mij na 20 jaar huwelijk verlaten. Ik ging de eerste drie maanden voor mijn gevoel echt door een hel. Toen zag ik ineens een programma op tv waar mensen vertelde dat ze alleen maar dingen deden nog waar ze heel blij van werden. Ik dacht: dat moet ik ook doen! Nu doe ik elke dag lekker waar ik vrolijk van word, ga ik af en toe lekker op vakantie naar de zon en ik kan je vertellen, dat heelt de pijn zeker wel. Je moet je gewoon op jezelf focussen, waar word jij gelukkig van? Dat is echt het belangrijkste, heb ik gemerkt.

  • Joke on 14/03/2014 at 9:11 am

  Enjoy life ladies! Ga niet bij de pakken neer zitten, gewoon genieten!

  • Anne on 28/03/2014 at 9:40 am

  Als je vriend het heeft uitgemaakt kan je best een maandje down zijn, oke, maar ga gewoon lekker door met leven. Wat wil je anders? Voor altijd verbitterd blijven? Denk niet echt dat je daar gelukkiger van wordt.

  • Fiona on 10/04/2014 at 8:35 am

  Gewoon allemaal chocolade in huis halen, nodig je beste vriendin uit en ga lekker kletsen, dan kan je het allemaal wat beter relativeren uiteindelijk.

  • Mitsy on 24/04/2014 at 9:02 am

  Verwen jezelf de eerste weken met allemaal lekker eten en ga daarna weer hard aan jezelf werken, lekker sporten, met vriendinnen afspreken. Genieten!

  • Jantina on 15/05/2014 at 8:56 am

  Mitsy waarom zou je allerlei dingen gaan vreten? Het is toch zonde van je lichaam om het nu ineens los te laten, zorg goed voor jezelf en laat die gast eens zien wat hij mist.

  • Kimmie on 22/05/2014 at 8:49 am

  Mensen, ga er gewoon lekker op uit en geniet van het leven.

  • dave on 12/06/2014 at 7:55 am

  Vrouwen, ga gewoon verder met je leven, niet in een hoekje zitten huilen. Geniet er gewoon van, ga er lekker op uit met vrienden of vriendinnen.

  Als je zelf lekker positief in het leven staat, zijn de mensen om jou heen dat ook en word je ook veel aantrekkelijker gevonden door mannen. Geloof me

  • samantha on 08/07/2014 at 12:52 pm

  De break is anders wel goed geweest voor mijn lijn, ben 10 kg afgevallen!

  • Sem on 17/07/2014 at 8:49 am

  Toen de vriend van mijn zus het had uitgemaakt bleef ze 2 weken op haar kamer en at ze niks, ze viel 10 kilo af en zag er niet meer uit. Ze moest ook nog naar het ziekenhuis enzo. Waarom zou je jezelf zo slecht laten voelen door iemand die het niet eens waard is?

  • pientje on 24/09/2014 at 2:36 pm

  Kritisch naar je relatie kijken is niet leuk hoor. Dit kwam bij mij pas een jaar later. Daarvoor vond ik dat alles wat fout ging aan hem lag. Hij heeft het ook uitgemaakt. Ik was boos en daarom gaf ik hem de schuld van alles. Nu een jaar later zie ik in dat we misschien toch niet zo goed bij elkaar pasten als ik dacht. Het is goed dat het uit is gegaan, want zo zijn we van elkaar los gekomen en hebben we onszelf lekker kunnen ontwikkelen.

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.